Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero: Cítim, že teraz by mohla prísť pre mňa šanca

Stredopoliar tureckého Trabzonsporu Matúš Bero si dosiaľ pripísal dva štarty v drese slovenskej futbalovej reprezentácie.

14.11.2016 15:10
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero a reprezentačnom zraze odpovedá na otázky novinárov.
debata

Premiéru absolvoval 27. mája 2016 vo víťaznom medzištátnom prípravnom dueli proti Gruzínsku (3:1), keď figuroval v základnej zostave a odohral 79 minút. V piatkovom úspešnom stretnutí v Trnave s Litvou (4:0) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska nastúpil oporný pilier slovenskej „dvadsaťjednotky“ v záverečnej 90. minúte a na trávniku vystriedal Vladimíra Weissa.

„Duel bol z našej strany fantastický. Chalani ho skvele rozbehli, dobre sme sa na nich pripravili a v prvom polčase za stavu 3:0 bolo prakticky po zápase. Zvyšok stretnutia sme si užívali,“ vrátil sa ešte k súboju s pobaltským tímom 21-ročný rodák z Ilavy (nar. 6. septembra 1995).

Zverenci trénera Jána Kozáka uzavrú tento kalendárny rok v utorok 15. novembra od 20.45 h medzištátnym prípravným duelom vo Viedni proti domácemu Rakúsku. Keďže z pôvodného 23-členného kádra avizovane uvoľnil po dueli s Litvou kormidelník A-mužstva SR šesť vyťažených opôr (Matúš Kozáčik, Martin Škrtel, Ján Ďurica, Juraj Kucka, Marek Hamšík, Róbert Mak) a spomedzi náhradníkov povolal „len“ reprezentanta výberu do 21 rokov Alberta Rusnáka mladšieho, pre Matúša Bera je tu reálna možnosť tretieho štartu v najcennejšom dre­se.

„Ja od toho nič neočakávam. Cítim však, že proti Rakúsku by pre mňa tá šanca mohla prísť. Bude to len na mne. Sústredím sa na to, čo ja na ihrisku ukážem. A to je to najdôležitejšie,“ uviedol univerzálny futbalista, ktorý by chcel prispieť k úspešnej zápasovej derniére slovenskej reprezentácie v kalendárnom roku 2016. „Rakúsko je výzva pre každého jedného hráča. Do utorňajšieho stretnutia pôjdeme všetci s cieľom užiť si ho a ukázať, čo je v nás. Verím, že taká tímovosť, ako v piatkovom súboji proti Litve, bude aj teraz s Rakúskom. Keď sa tak stane, môžeme pomýšľať na úspech aj v tomto poslednom tohtoročnom dueli vo Viedni,“ dodal Matúš Bero.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Bero #sokoli