Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusnák prvýkrát v A-tíme, chce sa chopiť šance

Dosiaľ len mládežnícky futbalový reprezentant SR Albert Rusnák mladší sa v utorok vo Viedni pravdepodobne dočká svojho premiérového štartu v národnom A-tíme pod vedením trénera Jána Kozáka.

13.11.2016 16:12
Albert Rusnák Foto: ,
Albert Rusnák.
debata

Slováci si vo svojom poslednom vystúpení v tomto kalendárnom roku v príprave zmerajú sily s domácimi Rakúšanmi (20.45 h).

Ján Kozák po piatkovom trnavskom víťaznom súboji proti Litve (4:0) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska uvoľnil z kádra šesť vyťažených opôr (Matúš Kozáčik, Martin Škrtel, Ján Ďurica, Juraj Kucka, Marek Hamšík, Róbert Mak) a už skôr informoval, že spomedzi náhradníkov povolá práve reprezentanta výberu do 21 rokov Rusnáka.

Ofenzívny stredopoliar či krídelník holandského FC Groningen bol oporou slovenského tímu v úspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné ME hráčov do 21 rokov v Poľsku.

„Už keď som prišiel na zraz dvadsaťjednotky, tréner Hapal mi spomínal, že po zraze by som si nemal robiť nejaké plány, lebo je tam možnosť, že niektorí hráči z A-tímu budú uvoľnení a že by som mohol byť donominovaný. Potvrdilo sa to až po zápase so Škótskom. Samozrejme, očakával som to a veľmi som sa na to tešil. Či by to prišlo už minulý zraz alebo tento, vlastne je to jedno, ja som rád, že som tu a budem sa snažiť spraviť všetko pre to, aby som sa tu udržal,“ vyhlásil Rusnák, videozáznam priniesol web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

„Prišiel som neskoro večer, pozrel som si druhý polčas zápasu s Litvou. Niektorých chalanov som stretol na večeri, niektorých na tréningu. Partia je tu super a necítim sa tak, akoby som bol nejaký úplný nováčik, že nikoho nepoznám,“ dodal 22-ročný záložník.

Niekdajší člen akadémie Manchestru City ešte v stredu nastúpil v Myjave na prípravný duel SR „21“ proti rovesníkom zo Škótska (4:0), raz skóroval. „Je stále dobré dať gól a ešte s tým pocitom, že som teraz prišiel do áčka z dvadsaťjednotky, čiže mi to určite pomôže a budem sa snažiť podať taký istý výkon aj v utorok,“ skonštatoval Rusnák.

Do novembrového kádra A-mužstva už skôr prenikli jeho spoluhráči z výberu do 21 rokov Milan Škriniar, Matúš Bero a Stanislav Lobotka. „Myslím si, že každý jeden si to zaslúžil svojimi výkonmi za dvadsaťjednotku, postúpili sme na Európu, vyhrali sme suverénne skupinu a ukázali sme svoju kvalitu,“ uviedol rodák z českého Vyškova a doplnil:

„Rakúsko je kvalitný súper, má dosť hráčov z Bundesligy, ktorá je veľmi kvalitná. Určite to nebude ľahký zápas. Bude na trénerovi, komu dá šancu. Ako som už hovoril, ak ju dostanem, budem sa snažiť uchopiť ju na sto percent.“

debata chyba