Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Pravda azda vyjde najavo, nechcem vyznieť ako hlupák

Ak mu tréner v piatkovom kvalifikačnom súboji o postup na MS 2018 vo futbale proti Litve dá šancu, urobí všetko, čo bude v jeho silách.

09.11.2016 17:00
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (8)

Meno Vladimír Weiss ml. sa v ostatnom čase skloňovalo aj v iných súvislostiach, ako len tých futbalových. Slovenského reprezentanta vyšetruje polícia v súvislosti s obvinením z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dvadsaťšesťročný krídelník sedel vo vozidle, ktoré zastavila policajná hliadka v nedeľu 2. októbra v skorých ranných hodinách v Bratislave. Weiss opakovane tvrdí, že nešoféroval, ale obvinený je práve z tohto skutku. Teraz sa chce sústrediť najmä na futbal a piatkový domáci súboj proti Litve.

„Nikde nie je napísané, že budem hrať… Ak mi tréner šancu dá, urobím všetko, čo je v mojich silách, pre spoločný cieľ tímu. Chcem trénerovi vrátiť dôveru, ktorú mi dal – výkonom. Zvýšený tlak na moju osobu si uvedomujem, ale niekedy je práve taký tlak dobrý, posunie hráča k lepšiemu výkonu. V princípe je to futbal, hrám ho s radosťou, pod tlakom či bez neho. Stojím o dôveru fanúšikov, napriek tomu, že som urobil niečo, čo som nemal. V reprezentácii som už niečo odohral, ľudia vedia, aký som; verím, že ich dôveru som nestratil,“ uviedol Vladimír Weiss ml. v rozhovore na portáli futbalsfz.sk.

Opletačky s políciou stáli Weissa účasť v októbrových kvalifikačných zápasoch v Slovinsku a doma so Škótskom, teraz proti Litve a v príprave v Rakúsku ho Ján Kozák zavolal do tímu. „Bol by som rád, aby ľudia pochopili, že ak by som bol vinný, tak by som sa nesnažil celé Slovensko presvedčiť o opaku. Viem, že niektoré reakcie sú proti mne, ale ak by som opakovane tvrdil, že som nešoféroval a potom by sa ukázal opak, vyznel by som pred národom ako hlupák. Ja si stojím za tým, čo som povedal a verím, že ak je na Slovensku spravodlivosť, tak pravda vyjde najavo,“ vrátil sa ešte raz k svojmu neželanému prípadu 26-ročný rýchlonohý krídelník, ktorý na klubovej úrovni hráva v katarskej Al-Gharafe.

Futbalisti Litvy v troch zápasoch kvalifikačnej F-skupiny ani raz neprehrali a vydolovali z nich 5 bodov. Piatkový trnavský súper teda nebude z kategórie jednoduchých. „Futbalová kvalita v súperovom mužstve je, ale na papieri sme určite silnejší. Body sú dôležité, potrebujeme všetky tri. Litovský tím dobre bráni, okamžite po strate lopty je osem hráčov pod ňou, bude dôležité, aby sme tú väčšiu kvalitu preukázali na trávniku priamo v zápase. Musíme byť koncentrovaní od prvej minúty, pozorní vzadu, držať si prevahu a áno, dať prvý gól. Samozrejme, že by sme boli pokojnejší, ak by sme ho strelili čo najskôr,“ skonštatoval Weiss ml.

V doterajších šiestich kolách katarskej najvyššej súťaže napol sieť súperovej bránky štyrikrát, ale až tri raz z pokutového kopu. „Ešteže sú tie penalty, potom pribúdajú góly… Každý poteší, som rád, že sa mi v lige strelecky darí, bol by som rád, ak by sa ma gólové šťastie držalo aj v reprezentácii,“ dodal V. Weiss ml. na portáli Slovenského futbalového zväzu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Vladimír Weiss ml. #sokoli