Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík pred Litvou: Ide o veľa. Musíme vyhrať

Marek Hamšík sa v závere zápasu s Laziom Rím v uplynulom kole talianskej ligy chytal za stehno s bolestivou grimasou a potom trochu krivkajúc odkráčal z ihriska tri minúty pred koncom.

08.11.2016 09:00
marek hamšík, tomáš hubočan, vladimír weiss,... Foto: ,
Marek Hamšík (v popredí) na pondelňajšom tréningu.
debata

Trénerovi slovenských reprezentantov Jánovi Kozákovi preblysli hlavou aj obavy, ale špílmacher slovenskej reprezentácie ich na pondelňajšom zraze odháňal.

„Našťastie, nebolo to nič vážne. Dostal som len kŕče, pociťoval som únavu. Nechcel som riskovať a radšej som išiel dole z ihriska. Teraz sa cítim v pohode a už sa teším na piatok,“ vyhlásil kapitán SSC Neapol po príchode do Senca.

Na zraz reprezentácie dorazil dobre naladený. Aj v uplynulom stretnutí s Laziom to bol on, kto strelil jediný gól svojho tímu. Predtým zachraňoval remízu aj v Lige majstrov v Istanbule. „Naše posledné výsledky neboli najlepšie, ale odohrali sme kvalitné zápasy. Za výkony, ktoré sme ukázali, sme si zaslúžili viac bodov. Mňa potešilo, že som sa rozstrieľal, dal som viaceré dôležité góly,“ približoval posledné stretnutia.

Podľa neho situáciu ovplyvňuje aj fakt, že sa vážnejšie zranil Poliak Milik, ktorý mal v úvode sezóny veľkú formu a strieľal pravidelne góly. „Určite nám chýba. Je to prvotriedny hráč, ktorý dokázal strielať góly. Ale vieme si utvoriť v zápase aj sedem-osem šancí, ale nevyužívame ich, musíme byť v závere akcií presnejší a dôraznejší.“

Teraz sa už koncentruje na reprezentáciu a ďalší kvalifikačný zápas v Trnave. Podľa neho bude Litva vychádzať zo zabezpečenej obrany a podnikať protiútoky. „Na to sa musíme pripraviť. Nemôžeme podceniť tento zápas, lebo súper má prekvapivo dobré výsledky. Čaká nás náročné stretnutie, neľahký súper. Ide o veľa. Do tohto súboja musíme dať všetko. Potrebujeme ho vyhrať a získať tri body do tabuľky,“ burcuje Hamšík.

Proti Litve nastúpil aj v oboch stretnutiach v nedávnej kvalifikácii MS 2014, zrodili sa v nich dvakrát remízy 1:1. „Je to nepríjemný súper, ktorý dokáže potrápiť. Keď však chceme bojovať o postup zo skupiny, musíme zápas s takýmto mužstvom vyhrať,“ zdôraznil 29-ročný banskobystrický rodák, ktorý by mohol v piatok nastúpiť už na svoj 95. zápas v národnom mužstve.

Zatiaľ sa ukazuje, že o piatkové stretnutie v Trnave je menší záujem, vstupeniek je stále dosť. „Azda si fanúšikovia nájdu cestu na štadión. Je to posledný domáci zápas v tomto roku a verím, že nás prídu povzbudiť.“

Hamšík dostal od trénera Kozáka voľno na budúcotýždňové prípravné stretnutie s Rakúskom. „Nejde o reprezentáciu, je to najmä o Neapole, zápasov je strašne veľa. Každý tretí deň hráme, je to fyzicky náročné. Telo si musí oddýchnuť. Som rád, že to tréner Kozák pochopil,“ vysvetlil Marek Hamšík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #sokoli