Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kde bude hrať Škriniar? Nechajme to na trénerov, vraví

Uplynulý piatok nastúpil v tíme do 21 rokov v kvalifikácii ME 2017 proti Bielorusku. V nedeľu sa hlásil u trénera Jána Kozáka na sústredení áčka a v utorok odohral celý zápas v kvalifikácii MS 2018 proti Škótsku. Milan Škriniar (21) oba zápasy zvládol a po dvoch jasných výhrach mal dôvod na spokojnosť.

12.10.2016 17:10
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata

„Pripojil som sa k áčku len dva dni pred stretnutím so Škótskom, takže to nebolo pre mňa úplne jednoduché, usiloval som sa čo najrýchlejšie preorientovať na ďalší zápas,“ vysvetľoval obranca Sampdorie Janov, ktorý nastúpil na poste defenzívneho stredopoliara.

„Pred stretnutím som si tlak nepripúšťal. Cítil som sa na ihrisku dobre, mal som zo zápasu dobrý pocit. Vedel som, že pôjdem do stredu zálohy, pripomenul som si moje úlohy, ako sa pohybovať a ktoré priestory vykrývať, myslím si, že sa mi to celkom darilo,“ doplnil.

O tom, že nastúpi. sa dozvedel až v deň stretnutia. „Už deň pred ním boli na tréningu nejaké náznaky, ale nič nebolo isté. Až na príprave v utorok predpoludním mi tréner oznámil, že budem hrať,“ približoval.

Zdôraznil, že hru Škótov malo mužstvo dobre naštudovanú. „Videli sme viacero ich zápasov z videa. Vedeli sme, akým štýlom hrajú, že využívajú často nakopávané lopty a vyhľadávajú súboje. Nebolo to jednoduché, ale dôležitý bol prvý gól. Po ňom sme trochu poľavili. V druhom polčase sme sa opäť naštartovali, dali sme pekné góly, ukázali dobrý výkon,“ hodnotil stretnutie.

Škriniar cítil podporu spoluhráčov, to mu veľmi pomáhalo. „Každou dobrou vecou, každým gólom, ktorý sme dali, rástlo aj moje sebavedomie. Tlak som si nepripúšťal, usiloval som sa ho odbúrať. Vrátili sme sa týmto víťazstvom do kvalifikácie, ale teraz sa musíme dobre pripraviť a zvládnuť ďalšie stretnutia.“

Rád by prijal v Kozákovom výbere aj ďalších hráčov dvadsaťjednotky. „Som presvedčený, že veľa chalanov má do áčka otvorené dvere, na všetko však treba čas,“ domnieva sa.

Na vlastnej koži pocítil, že futbal v seniorskej verzii je trochu iný, náročnejší. „Rozdielov je dosť. Súperi sú kvalitnejší, húževnatejší, agresívnejší, rýchlejší, lepšie narábajú s loptou. Na to všetko sa treba dobre pripraviť, potom sa to dá zvládnuť,“ porovnával.

Rodák zo Žiaru nad Hronom sa objavil už v kádri na majstrovstvách Európy a dostal od Kozáka veľkú šancu, keď ho postavil do základnej zostavy v osemfinálovom stretnutí s Nemeckom. Na otázku, či sa teraz už definitívne vrátil do áčka, alebo prioritou zostane výber do 21 rokov, ktorý sa prebojoval na budúcoročný šampionát vo svojej vekovej kategórii, nechal všetko otvorené.

„Toto rozhodnutie nie je na mne. Je v rukách trénerov. Nechal by som to na nich a nepredbiehal by som,“ uzavrel Milan Škriniar.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Milan Škriniar