Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák nosí zostavu v hlave, teší sa z návratu Škrtela

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na pondelňajšej podvečernej tlačovej konferencii v Trnave neprezradil základnú zostavu, v ktorej začnú jeho zverenci utorňajší duel proti Škótsku v treťom vystúpení v F-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

10.10.2016 20:54
Ján Kozák Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata (2)

„Rozhodnem sa až po dnešnom záverečnom tréningu. Zostava však bude ladená ofenzívne. Mám ju už v hlave, až samotný zápas však ukáže, na čom sme,“ informoval zástupcov médií kormidelník A-tímu SR a doplnil: „Hráči, ktorí mali v nohách sobotňajší duel v Slovinsku, regenerovali, ostatní trénovali naplno.“

Futbalisti Slovenska ťahali za kratší koniec v oboch doterajších stretnutiach tejto eliminácie: 4. septembra v Trnave proti Anglicku i 8. októbra v Ľubľane proti Slovinsku podľahli tesne 0:1 a figurujú až na predposlednom piatom mieste v tabuľke lepším skóre pred poslednou Maltou.

„Situáciu, v ktorej sa nachádzame, sme si zapríčinili sami. Po zhliadnutí videa zo zápasov proti Anglicku a Slovinsku som prišiel k záveru, že sme mohli vyťažiť viac. Ak chceme zostať v hre o postup, utorňajší duel proti Škótsku musíme vyhrať, čo nebude jednoduché. Hráme však v domácom prostredí. Musíme sa z toho dostať sami,“ zdôraznil Ján Kozák.

Jeho zverenci si už tento kalendárny rok zmerali sily s Írskom, Severným Írskom, dvakrát proti Anglicku.

„Dobré je, že pred súbojom so Škótskom sme už hrali s mužstvami silného ostrovného futbalu. Chýba ešte Škótsko. Záleží len od kvality hráčov, aby hrali s oduševnením a so srdcom,“ poznamenal lodivod slovenskej reprezentácie, ktorý na margo utorňajšieho protivníka skonštatoval: „Je to mužstvo tímové, bez akýchkoľvek individualít. Záleží len od nás, ako budeme pripravení a vstúpime do tohto dôležitého zápasu.“

Neúspešný vstup do kvalifikačných bojov o účasť na MS 2018 v Rusku trápi aj ofenzívneho univerzála Róberta Maka. „Každého futbalistu mrzia prehry. Snažíme sa na sobotňajší zápas so Slovinskom už zabudnúť. Ideme do stretnutia proti Škótsku s cieľom jednoznačne vyhrať a pobiť sa o baráž a postup na majstrovstvá sveta,“ vyjadril sa na tlačovej konferencii 25-ročný Mak a na otázku, čo sa stane, keď neuspejú ani v utorok večer v Trnave, odpovedal:

„Vo futbale sa stáva všeličo, každý zápas sa začína od stavu 0:0. My sa pozeráme na seba a urobíme všetko pre zisk troch bodov.“ O najbližšom súperovi skonštatoval: „Škótsko? Podľa ich súpisky vidieť, že pôsobia v kvalitných kluboch. Každý súper a krajina majú svoju taktiku. My hráme svoj futbal a na ihrisku musíme dokázať, že sme lepší a zvíťaziť.“

V porovnaní s ostatným vystúpením v Ľubľane nemôže tréner Ján Kozák rátať s vykartovaným obrancom Tomášom Hubočanom, do zostavy sa však po jednozápasovom dištanci za septembrové vylúčenie proti Anglicku vráti kapitán mužstva Martin Škrtel, z „dvadsaťjednotky“ pribudol defenzívny univerzál Milan Škriniar.

„Martin je pre národné mužstvo nesmierne dôležitý futbalista. V Slovinsku nám na trávniku Škrtel citeľne chýbal. Po zlomenine nosa bude hrať proti Škótsku s ochrannou maskou. Očakávam od neho veľký prínos. Pokiaľ ide o Škriniara, má šancu dostať sa do zostavy. Naznačil to už na majstrovstvách Európy v dueli s Nemeckom. Hráčske kvality má, pôsobí v talianskej lige,“ uviedol Ján Kozák.

K jeho slovám sa pridal aj krídelník či útočník Róbert Mak, ktorého tiež potešil návrat 31-ročného Škrtela do tímu pre zápas so Škótskom: „Martin je pre nás vodca, kapitán mužstva a opora zadných radov. Určite bude prínosom v defenzíve v utorkovom dueli.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia