Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovinské médiá: Od Slovákov sme boli výrazne lepší

Tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Srečko Katanec bol po sobotňajšom víťazstve nad Slovenskom (1:0) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 spokojný s výkonmi viacerých hráčov.

09.10.2016 10:04
Srečko Katanec Foto: ,
Slovinský tréner Srečko Katanec.
debata (1)

Prezradil, že pred zápasom na štadióne Stožice v Ľubľane si s realizačným tímom podrobne zmapoval každý detail týkajúci sa slovenského mužstva.

„Vedeli sme, že nás čaká šachová partia. Sme radi za toto víťazstvo. Súpera sme si veľmi dobre preštudovali. Slováci majú fyzicky veľmi silných hráčov, Rok Kronaveter to pri góle vyriešil najlepšie ako mohol. Som rád, že sa mu podarilo skórovať. Páčili sa mi výkony viacerých hráčov. Josip Iličič zahral ako futbalový virtuóz, vynikajúci bol Rene Krhin aj ďalší hráči. Rozhodcu Rizzolliho nebudem komentovať, ale podľa môjho názoru nemal rovnaký meter pre obe strany,“ vyhlásil Katanec na pozápasovej tlačovej konferencii, citoval ho portál delo.si.

Päťdesiatriročný niekdajší juhoslovanský aj slovinský reprezentant, ako hráč účastník MS 1990 v Taliansku, sa tiež pristavil aj pri remíze Škótska s Litvou (1:1).

„Z nášho pohľadu je to pravdepodobne škoda pre Škótsko, ak viete, čo mám na mysli. Litva nie je taká slabá, ako si mnohí myslia. Je potrebné rešpektovať každý tím na svete. Samozrejme, je dobré, ak si konkurenti v skupine navzájom kradnú body. Výsledok 1:1 z Glasgowa je pre nás mimoriadne priaznivý,“ dodal rodák z Ľubľany, ktorý už myslí na utorkový duel s Anglickom.

„Nemáme čo stratiť, zápas s Anglickom bude pre chlapcov ocenením ich práce. Musíme sa dať čo najlepšie do poriadku, ale vždy sa ľahšie regeneruje po víťazstve ako po prehre,“ zakončil Srečko Katanec.

Ohlasy slovinských médií

Dnevnik: „Slovenský tréner Ján Kozák využil naraz všetky tri striedania, ale neprinieslo mu to úspech. Slovinci bez väčších problémov ubránili najtesnejší náskok a oslávili svoje prvé víťazstvo v kvalifikácii.“

STA: „Kronavetrov premiérový zásah pri dôležitom víťazstve proti Slovákom.“

zurnal24.si: „Katancov žolík korunoval prevahu. Slovinský tím po solídnom výkone zdolal Slovensko 1:0 a poskočil na tretie miesto v F-skupine.“

Delo: „Slovinskí futbalisti boli výrazne lepší od podstatne oslabených Slovákov. V prvom polčase mali loptu viac na svojich nohách, ale iba raz vážne pohrozili, keď Roman Bezjak v 43. minúte trafil brvno. Hrdinom sa stal Rok Kronaveter, ktorý v 72. minúte prišiel na ihrisko a o dve minúty neskôr skóroval po prihrávke Josipa Iličiča. Mariborčan pri svojom druhom stretnutí v reprezentácii dosiahol svoj debutový gól znamenajúce veľmi dôležité tri body.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia