Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zo Slovákov strach nejde

MICHAL ZEMAN: Anglická liga a anglická reprezentácia sú dve odlišné veci, ako noc a deň. Liga patrí medzi tri najlepšie na svete, reprezentácia medzi lepší priemer v Európe. Podľa výsledkov určite.

05.09.2016 15:08
futbalisti Slovenska, Slovensko Foto: ,
Základná zostava Slovenska pred zápasom s Anglickom.
debata (10)

Dôvodov tohto pre Angličanov nelichotivého stavu je viac, ale hlavný spočíva v tom, že anglické kluby sú svetovými výbermi. A reprezentácia si musí poradiť len s Angličanmi.

Hráči z kolísky futbalu zaokrúhlili počet zápasov bez kvalifikačnej prehry na tridsať, klobúk dolu. Ale na výhru v Trnave nemajú byť prečo pyšní. Prvú hodinu to bola nudná, stereotypná hra bez šancí.

Nejaké si vypracovali, až keď hrali presilovku. Vyzeralo to už na futbalový pat, ale nakoniec dostali Slováci mat. Rozhodca naťahoval čas ako žuvačku a po góle hneď ukončil zápas. Anglicko malo viac šťastia, ako ukázalo umenia.

Ani Slováci nemajú byť na čo pyšní. Po prvom kole svieti na ich konte nula bodov. Kapitán Škrtel videl žltú kartu a potom sa nechal školácky vylúčiť po faule kdesi v strede poľa. S desiatimi mužmi sa sotva dali čakať zázraky. Lenže Slováci netrafili bránku celý zápas. To neznamená, že nechceli.

Nevedeli. Dlho pôsobili lepším dojmom ako v súboji na ME, ale v ofenzíve zápas prespali. Tréner vravel o hrdinskom bránení, hráči dodávali, že Angličanov dlho do ničoho nepustili.

To je jedna stránka mince. Druhá si vyžaduje nielen bojovnosť a obetavosť (za ňu jednotka s hviezdičkou), ale aj vyššiu kvalitu. Je o tvorení, útočení a strieľaní gólov. Kozákovi hráči neprekonali súperovho brankára v troch zápasoch za sebou, dovedna 315 minút…

Už zasa z nich nejde nijaký strach. Kozák môže hľadať útočníkov lupou. Aj preto to mal jeho tím v Trnave ťažké. A v ďalšich zápasoch to nebude o nič jednoduchšie.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia