Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík by po španielskej rád ukončil aj anglickú sériu

Jeden z oporných stĺpov slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík prišiel vo veľmi dobrom rozpoložení do Senca na pondelňajší zraz A-tímu SR pred blížiacim sa vstupným duelom proti Anglicku v F-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

30.08.2016 20:44
debata
zväčšiť Peter Pekarík prichádza na reprezentačný zraz. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Peter Pekarík Peter Pekarík prichádza na reprezentačný zraz.

„Som pozitívne naladený, nálada je zatiaľ optimálna,“ vyjadril sa pred zástupcami médií 29-ročný pravý obranca klubu najvyššej nemeckej súťaže Hertha BSC Berlín (nar. 30. októbra 1986) a pokračoval: „Úvod novej sezóny Herthe vyšiel, v Nemeckom pohári sme postúpili do ďalšieho kola. V nedeľu sa nám vydaril aj ligový duel 1. kola proti Freiburgu, vyhrali sme 2:1.“

Účastník a osemfinalista MS 2010 v Juhoafrickej republike ako aj nedávnych ME vo Francúzsku Pekarík však vie, že v nedeľu 4. septembra od 18.00 h to bude v Trnave proti „Albiónu“ iná káva. „To je jasné. Angličania sú absolútnym favoritom našej F-skupiny. Vieme, že predchádzajúce kvalifikácie zvládali ľahko a na šampionáty, či už svetové alebo európske, postúpili veľmi suverénne. V Trnave nás na úvod čaká mimoriadne ťažký súper,“ zdôraznil rodák zo Žiliny a ďalej poznamenal: „Aj po výmene trénera (Sam Allardyce nahradil po ME 2016 v pozícii kormidelníka anglickej reprezentácie Roya Hodgsona, pozn.) dostali hráči Anglicka ďalší nový impulz. My však hráme v domácom prostredí, ľudia nás prídu povzbudiť, určite sa im chceme odvďačiť obetavým výkonom. Keď dáme do toho srdce, máme šancu na dobrý výsledok.“

Anglicko neprehralo 31 kvalifikačných stretnutí v rade. Pre slovenských futbalistov to môže byť aj pozitívna informácia z toho pohľadu, že každá séria sa raz skončí. „Niečo podobné sa hovorilo aj pri reprezentácii Španielska, kde sa tiež písalo, že dlhé roky neprehrali v kvalifikácii. Prelomili sme to práve my pred necelými dvoma rokmi (hráči SR zdolali 9. októbra 2014 výber "La Furia Roja“ v Žiline 2:1 v kvalifikácii ME 2016, pozn.). Určite by som nebol proti, keby sa to teraz stalo aj v prípade Anglicka," povedal s úsmevom Pekarík.

Skúsený 71-násobný slovenský reprezentant registruje, že v 23-člennom menoslove hráčov slovenskej reprezentácie na duel proti Anglicku je až deväť zmien v porovnaní s nedávnymi majstrovstvami Európy vo Francúzsku. „Je jasné, že každý kvalifikačný cyklus prechádza aj nejakými zmenami v kádri. Tréner Kozák sa takto rozhodol. Tí chalani, ktorí prišli a sú v nominácii, majú svoju kvalitu a do A-mužstva zapadnú výborne,“ poznamenal Peter Pekarík.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Peter Pekarík #anglická futbalová reprezentácia