Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozáčik: V Trnave budem mať robotu ako v St. Étienne

V nedávnom finálovom turnaji majstrovstiev Európy vo Francúzsku si udržal čisté konto len v jednom zápase - s Anglickom. Brankár Matúš Kozáčik sa v súboji s Angličanmi na šampionáte niekoľkokrát vyznamenal, podržal mužstvo a zavše sa na jeho stranu postavilo aj šťastie.

31.08.2016 08:00
Matúš Kozáčik Foto: ,
Matúš Kozáčik.
debata

„Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, potrebovali sme získať minimálne bod, to sa nám podarilo a postúpili sme zo skupiny,“ zaspomínal si Kozáčik na 20. jún a súboj v St. Étienne.

Z tohto stretnutia však nerobí veľké závery pre kvalifikáciu MS 2018, ktorú slovenskí futbaloví reprezentanti odštartujú najbližšiu nedeľu v Trnave. „Toto bude iný zápas. Angličania majú kvalitný tím a nebude to s nimi jednoduché. Musíme sa na stretnutie dobre pripraviť a pred domácimi divákmi odviesť najlepší výkon,“ pokračoval brankár českého majstra Viktorie Plzeň na reprezentačnom zra­ze.

Očakáva, že aj tentoraz bude mať plné ruky práce ako v St. Étienne pred dvoma mesiacmi a dvoma týždňami. „Bol by som radšej, keby to tak nebolo, ale kvalita súpera je obrovská. Verím, že to zvládneme a že náš výkon bude stačiť na dobrý výsledok. Myslím si, že súper bude pod väčším tlakom, je favoritom stretnutia, to by nám mohlo zahrať do karát,“ domnieva sa 32-ročný rodák z Dolného Kubína.

Na ME mali Angličania chvíľami až drvivú prevahu. Čo treba urobiť, aby ju mužstvo eliminovalo? „Je to náročné, lebo súper je ofenzívne ladený. Ukázal to aj v predchádzajúcej kvalifikácii, v ktorej nestratil ani bod. Je to podľa mňa najsilnejšie mužstvo v našej skupine,“ zdôraznil Kozáčik.

Do Senca dorazil v dobrej nálade, pretože jeho tím zvládol uplynulý víkend zápas so Slaviou Praha. „Nezačali sme dobre, prehrávali 0:1, ale potom sme troma gólmi otočili zápas. Takže je všetko v poriadku,“ skonštatoval slovenský brankár. Jeho i ďalších Slovákov v plzenskom drese (aktuálne ich je až päť a vedie ich slovenský tréner Roman Pivarník) čakajú na jeseň zápasy v skupine Európskej ligy (účasť v Lige majstrov si nevybojovali s bulharským Ludogorcom Razgrad). Kozáčik je jediným hráčom slovenského tímu, ktorý v uplynulej kvalifikácii nielenže nastúpil na všetky zápasy, ale odchytal aj plný počet minút. To isté platí aj o finálovom turnaji majstrovstiev Európy vo Francúzsku, hoci v ňom mali stopercentnú účasť ďalší piati futbalisti. Teraz nastávajú v kádri viaceré zmeny. V tíme je v porovnaní s nedávnym šampionátom až deväť nových tvári. „Veľa hráčov však aj ostalo, skôr si myslím, že káder sa rozšíril,“ zareagoval Kozáčik.

Teší sa na trnavský zápas, plný štadión, domnieva sa, že domáce prostredie bude výhodou. „Pokúsime sa ju využiť a dobre vstúpiť do kvalifikácie. Ako pred dvoma rokmi. Ale nebude to určite jednoduché,“ doplnil Matúš Kozáčik.

Mužstvo je už kompletné

Na pondelňajšom zraze slovenskej reprezentácie v senci chýbali dvaja hráči. Kapitán Škrtel sa pripojil k ostatným ešte v ten deň večer a už v utorok predpoludním trénoval. Nováčik v tíme Róbert Pich sa zapojil do prípravy v priebehu utorka. Stredopoliar nemeckého 1. FC Kaiserslautern v pondelok večer nastúpil v závere druholigového stretnutia (v 83. min) proti Düsseldorfu. Zápas sa skončil bez gólov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Kozáčik #sokoli