Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: So Stochom? Bez Stocha?

Vybrať si hráčov, ktorým dôveruje, je najsvätejšie právo trénera. Kozák mal Stocha v tíme tri roky. Už ho nechce. Ak nezmení názor, pre Stocha existuje iba jedna cesta späť. Ak odíde Kozák...

30.08.2016 18:00
Miroslav Stoch Foto: ,
Futbalista Miroslav Stoch.
debata (12)

Stoch je veľký talent a zároveň ťažký prípad. Má toho na rováši dosť, najväčšie úlety vari za sebou, ale nezbavil sa nálepky – problémový hráč. Akoby mentálne stále nedozrel na reprezentačné tričko.

Vyjadrenia trénera i hráča vyhrotili problém a pribuchli Stochovi reprezentačné dvere. Hoci niektorí hráči sú na jeho strane a uvítali by ho v kádri. Azda to nenaruší koncentráciu pred štartom kvalifikácie.

Futbal pozná veľa prípadov, keď sa tréneri vzdali aj veľkých hviezd, podstatne väčších ako je Stoch. A dôvodom nebola výkonnosť. Z čisto futbalového hľadiska ide len o búrku v pohári vody. Stoch dávno nie je kľúčovým hráčom reprezentácie. V lepšom prípade žolíkom na lavičke. Na ME si pripísal sedem minút. V desiatich kvalifikačných zápasoch mal na konte 257 minút, pätnásť hráčov viac.

Jeden hráč nerozhoduje o úspechu či neúspechu tímu. Ani keď sa volá Ronaldo. Vo finále ME sa zranil už v úvode a Portugalsko získalo aj bez neho titul.

Stoch sa potĺkal dlho na hosťovaniach. Ani v priemernom Bursaspore nežiaril, v sezóne mal na konte len niečo viac ako tretinu minút. Sotva sa dalo čakať, že v národnom tíme, ktorému išla karta, dostane pevné miesto v základe.

To všetko sú však len čísla. Stoch je nepochybne futbalistom nenaplnených možností. Opäť sa chytil v materskom Fenerbahce. Azda tentoraz vydrží s dychom.

Vyradiť ho z nominácie nebol problém. Ak však bude sekať dobrotu, podávať špičkové výkony, Kozák pocíti tlak. Bude potrebovať každého schopného muža a ukáže sa, aké pevné je jeho rozhodnutie.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Miroslav Stoch #sokoli