Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka: Verím, že nás to neuspí

Tréner Ján Kozák niekoľko minút po stretnutí v Augsburgu nechcel robiť z víťazstva nad majstrami sveta Nemcami ďalekosiahle závery.

30.05.2016 19:00
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka.
debata

„Oba tímy sú v príprave. V zápase boli úseky, v ktorých sa prejavila obrovská sila súpera. Musíme brať tento zápas triezvo. Napokon dopadol tak, ako dopadol, môžeme sa z toho tešiť, ale hlbšie závery z neho nerobme,“ zdôraznil. Na otázku, ako môže zapôsobiť takýto výsledok na našich súperov vo finálovom turnaji majstrovstiev Európy, či nezvýši ich obozretnosť, odvetil: „Všetci videli, ako sme začali, tak som si to nepredstavoval, akoby sme mali zo súpera obavy. Je dobré, že sebavedomie hráčom stúpa, bez neho sa ťažko hrajú podobné zápasy. Takýto výsledok nám určite neuškodí.“

Aj Marek Hamšík si myslí, že podobné momenty v kariére pomôžu sebavedomiu mužstva i hráčom. „Tešíme sa a ideme ďalej,“ vravel Hamšík. V podobnom duchu sa vyjadrovali aj ďalší jeho spoluhráči. „Možno niektorí ľudia si budú myslieť, že nám môže toto víťazstvo uškodiť. My sa však držíme pri zemi a nelietame v oblakoch. Pokračujeme, budeme sa takto koncentrovať na každý ďalší zápas,“ približoval atmosféru v mužstve jeden z najskúsenejších Ján Ďurica.

Podľa Michala Ďuriša je takýto výsledok po podobnom priebehu veľkou vzpruhou, mužstvu môže len pomôcť. „Je to len prípravný zápas, ale víťazstvo proti silným Nemcom má veľkú cenu. Presvedčili sme sa, že keď máme loptu na našich kopačkách, vieme ju podržať a byť aj nebezpeční. Ukázalo sa, že keď sme otočili za tri minúty zápas, aj s takým súperom, ako je Nemecko, to zamáva. Aj pre mňa má význam, že som strelil gól, lebo Nemcom ich nebudem dávať každý deň, o to je tento cennejší,“ vravel slovenský útočník.

Juraj Kucka spečatil výhru tretím gólom. Aj podľa neho by mohol dobrý výsledok s Nemeckom tím dobre naladiť pred šampionátom. „Sme všetci radi, že to takto dopadlo. Nemyslím si, že nás výhra nad majstrami sveta uspokojí. Zdolali sme predtým aj Španielov a dokázali sme si to urovnať v hlavách. Verím, že ani tento úspech nás neuspí a budeme pokračovať v dobrých výkonoch. Dôležité je, že držíme celý tím spolu a ťaháme za jeden povraz,“ tešil sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Juraj Kucka #slovenská futbalová reprezentácia