Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí futbalisti hladko zdolali Estóncov, rozhodli v prvom polčase

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov si na štadióne FK Senica poradila s o dva roky starším výberom Estónska poľahky 4:0 v stredajšom podvečernom domácom stretnutí dlhodobého medzinárodného prípravného turnaja Challenge Trophy.

23.03.2016 19:42 , aktualizované: 20:20
debata

V 20. min Denis Vavro prekonal hosťujúceho brankára Richarda Alanda po centri Lukáša Haraslína z priameho kopu na ľavej strane. O desať minút neskôr peknú akciu úspešne zakončil Róbert Polievka, ktorý zužitkoval oblúčik Tomáša Vestenického. O ďalších päť minút zvýšil už na rozdiel triedy Jakub Hromada. Stredajší kapitán tímu SR “21” sa strelecky presadil z dorážky po štandardnej situácii.

Svoj druhý zásah v tomto zápase mohol pridať s blížiacou sa hodinou hry, ale loptu napálil do žrde. V 83. min predviedol vydarenú individuálnu akciu striedajúci Michal Faško, po jeho sóle sa v šanci ocitol Vestenický, nedokázal však skórovať. Faško sa asistencie dočkal v 88. min, keď jeho center na prikrášlenie výsledku pretavil dvojgólový stopér Vavro. Estónci sa nedostali do vyloženej príležitosti.

Zverenci Pavla Hapala majú za sebou prvú časť marcového asociačného termínu. Vrcholom druhej bude domáci duel proti tureckým rovesníkom v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. Na pôde myjavského Spartaka je výkop na programe v utorok 29. 3. o 17.45 h. Mladí Slováci aktuálne vedú svoju eliminačnú tabuľku.

Challenge Trophy:

Slovensko “21” – Estónsko “23” 4:0 (3:0) – hralo sa v Senici
Góly: 20. a 88. Vavro, 30. Polievka, 35. Hromada, ŽK: 39. Kupec – 34. Juhkam, 55. Ojamaa, rozhodovali: Laaksonen – Kiistala, Vyhreävourit (všetci Fín.)
Slovensko “21”: Rodák – Kotula, Vavro, Králik, Kupec – Hromada (79. Faško), Lesniak (63. Huk) – Polievka (46. Koscelník), Káčer (46. Klec), Haraslín (63. Gregáň) – Vestenický
Estónsko “23”: Aland – Ojamaa (63. Paju), Juhkam (81. Lorenz), Avilov, Elhi – Lepistu, Ustaal (74. Peetson) – Listmann (62. Rääbis), Rättel (62. Kase), Lipin – Anier

Pavel Hapal (tréner SR “21”): “Zápas splnil svoj účel – zvíťaziť a odskúšať mladých chalanov z ročníka 1996. Hrali sme s chuťou, strelili sme štyri góly a mohli sme pridať aj ďalšie. Som spokojný. Videli sme, že Slovensko vychováva kvalitných futbalistov. Verím, že bude úspešná tiež nová generácia. Toto je jej začiatok, rátame s nimi do nasledujúcich stretnutí Challenge Trophy.”

Jakub Hromada (kapitán a autor gólu SR “21”): “Nastúpiť ako kapitán slovenskej ‘dvadsaťjednotky’ v Challenge Trophy je veľkou motiváciou do ďalšej práce. Myslím si, že súboj sme mali vo vlastných rukách. Výsledok hovorí za všetko. Lopta sa ku mne odrazila, potom som už len zdvihol hlavu a nebol problém skórovať pomedzi súperov. Škoda, v druhom polčase som nastrelil žrď, aj jeden zásah ma však teší.”

Denis Vavro (autor dvoch gólov SR “21”): “V mužstve panuje veľká spokojnosť. Chceli sme triumfovať, čo sa nám podarilo. Sme šťastní. Technický vedúci Jakub Kojnok povedal, že dám dva góly. Splnilo sa to.”

Róbert Polievka (autor gólu SR “21”): “Akciu pri mojom zásahu sme špeciálne nenacvičovali. Tréner si želal, aby sme si z krídelných priestorov nabiehali do stredu. Tomáš Vestenický mi pekne posunul loptu. Rád by som na to nadviazal.”

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #Challenge Trophy #estónska futbalová reprezentácia do 23 rokov