Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka sa musí vrátiť do Milána. O ME strach nemá

Hoci tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák privítal na pondelňajšom zraze v Senci 26 hráčov, je jasné, že so všetkými rátať nemôže.

22.03.2016 10:00
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka.
debata

„Chceli sme byť všetci spolu. Niektorí hráči sú však zranení a nebudú k dispozícii. Iní sa pomaly vracajú po zranení do hry, napríklad Gyombér, ktorý ešte nemôže nastúpiť v medzištátnom zápase. Máme aj skupinu hráčov, ktorí hrávajú v kluboch menej alebo vôbec nie. Chcel som všetkých vidieť, presvedčiť sa, v akom sú stave, či s nimi môžem rátať na majstrovstvách Európy,“ zdôraznil Kozák.

Trénerovi robí starosti najmä zranenie jedného z kľúčových hráčov Juraja Kucku, ktorý vlani na jeseň zmenil dres – z Janova sa presťahoval do Milána. V pondelok sa v Senci síce objavil, ale musí sa vrátiť do Talianska. „Klub ma uvoľnil len do štvrtka, potom sa už musím hlásiť v Miláne. Mrzí ma, že nemôžem odohrať najbližšie zápasy v reprezentačnom drese. Čaká ma kontrola na magnetickej rezonancii, potom sa uvidí, aký je môj aktuálny zdravotný stav, či je jazva zahojená. Mimo hru však budem ešte minimálne týždeň,“ informoval hráč AC Miláno.

Bojnický rodák sa zranil na tréningu svojho mužstva a chýba mu už viac ako týždeň. „Pocítil som bolesť v zadnom stehennom svale. Skúšal som to ešte na rozcvičke, ale nechcel som riskovať. Podrobil som sa vyšetreniu, ktoré potvrdilo problémy. Teraz je dôležité, aby som nič neuponáhľal, pretože sval by sa mohol roztrhnúť. Musím sa najmä doliečiť, dať sa dokopy, aby som bol stopercentne fit.“

Kucka nemá strach, že by mohol prísť o účasť na majstrovstvách Európy. „Myslím si, že ešte je času dosť, charakter môjho zranenia nie je taký, aby ohrozovalo môj štart vo Francúzsku. Verím, že všetko bude v poriadku. O šampionáte ešte príliš neuvažujem, ale už sa naň veľmi teším,“ doplnil.

V Miláne sa už za niekoľko mesiacov udomácnil, spoznal nových spoluhráčov i prostredie, cíti sa tam dobre. Tvrdí, že už je to podstatne lepšie ako na začiatku. Najviac ho však teší, že do zranenia pravidelne hrával. „Mám radosť, že som si vybojoval v Miláne miesto v zostave, ale musím oň stále bojovať, lebo všetko sa môže otočiť. A tiež viem, že vždy sa dá spraviť ešte viac,“ pripomenul slovenský futbalista.

Za výborné výkony v minulom roku sa ocitol medzi kandidátmi na titul najlepšieho slovenského hráča roka, jeho meno sa spomína medzi favoritmi. Výsledky ankety Pravdy a SFZ budú známe už najbližšiu nedeľu na slávnosti v Bratislave. „Žiaľ, moja situácia mi nedovolí, aby som sa na vyhlásení zúčastnil. Príliš sa nezaoberám tým, ako skončím. Hlasovali odborníci, aké poradie zvolili, také bude,“ doplnil Juraj Kucka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno #slovenská futbalová reprezentácia