Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak: Každý pomáha tímu, ako vie

Róbert Mak (24) dal v dvoch uplynulých prípravných zápasoch so Švajčiarskom a Islandom dovedna tri góly. Dva presné zásahy opory gréckého mužstva PAOK Solún proti severanom v utorok večer v Žiline mali významný vplyv na vývoj v stretnutí a víťazstvo slovenských futbalistov.

19.11.2015 06:00
Róbert Mak Foto: ,
Sverrir Ingason (vľavo) z Islandu v súboji s Róbertom Makom.
debata

Prvý raz ste dali dva góly v jednom zápase v reprezentačnom drese. Aký majú pre vás význam?
Tešia ma, majú cenu, ale nejde o mňa. Dôležité bolo, že sme zabrali ako tím, dokázali sme otočiť zápas. Som rád, že sme úspešný rok zakončili víťazstvom. Nebolo to jednoduché, lebo sme hrali bez niekoľkých opôr, s viacerými mladíkmi a navyše sa zápas vyvíjal od prvých chvíľ pre nás neúspešne. Som rád, že som pomohol mužstvu, škoda, že z toho nebol hetrik, nejaké možnosti som ešte mal.

Čo podľa vás rozhodlo?
Do prestávky sme sa proti silnému súperovi nedostávali príliš do hry. Už prvý polčas sme síce aj mali šance, ale nevyužili sme ich. Druhý nám vyšiel fantasticky. Ukázali sme silu mužstva.

V posledných zápasoch roka ste sa podelili o góly s Michalom Ďurišom…
Každý robí maximum pre tím, pomáha mu, ako vie. Proti Švajčiarom sa to podarilo Ďurišovi, teraz mne. Otočil som gólmi vývoj a Michal to ešte potvrdil tretím gólom. V Trnave to bolo naopak.

Mužstvo uzavrelo rok dvoma výhrami so súpermi, s ktorými sa môže stretnúť aj na šampionáte…
Bral by som ich aj na ME, už máme s nimi šesť bodov… (smiech) Vo Francúzsku bude každý súper ťažký, koho nám pridelí žreb, s tým sa budeme biť o body. Tak ako v kvalifikácii. Aj v nej sme dokázali, že máme silné mužstvo, v každom stretnutí sme hrali vyrovnanú partiu aj s favoritmi.

Nemáte obavy o bezpečnosť na šampionáte po teroristických útokoch, ktoré sa odohrali v Paríži v čase, keď ste hrali so Švajčiarskom?
Je to nepríjemná situácia, obrovská tragédia, nezostáva nám nič iné len veriť, že nič podobné sa už nezopakuje.

Privítali by ste, keby šampionát preložili do inej krajiny?
Vnímam to, ako veľké nešťastie, ale nik nevie predpovedať, kde sa podobný útok môže stať. Môže prísť v hociktorej inej krajine, nielen vo Francúzsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak