Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ako si vyhodiť z kopýtka

Pred rokom zapíjali žiaľ z vypadnutia v baráži futbaloví reprezentanti do 21 rokov, teraz to roztočili ich starší kolegovia, ktorí sa roztopašne vytešovali z postupu na majstrovstvá Európy.

16.10.2015 05:00
Futbalisti, Slovensko, radosť Foto: ,
Gólová oslava slovenských futbalistov.
debata (21)

Na Slovensku je vždy dôvod na nejaký poriadny záťah. Problém je, že z toho vždy vznikne nejaká kucapaca.

Stane sa, že si niekto vyhodí z kopýtka, ale aj to treba vedieť. Najmä ak je ešte v reprezentačnom úbore na oficiálnej akcii. V tom okamihu sa pôvodne plánovaný súkromný divoký žúr stáva okamžite záujmom širokej športovej verejnosti. Tobôž ak bezhranične šantiacich hráčov musí rázne spacifikovať polícia. Vtedy je to už mimoriadna udalosť.

Pred troma rokmi, keď frčalo „tak určite“, vydal Slovenský futbalový zväz trochu komický manuál pre reprezentantov, ako správne komunikovať s médiami a verejnosťou. Teraz by mali dať na Trnavskej hlavy dokopy a pripraviť šikovnú kuchárku, ako správne oslavovať a nevyvolať zahanbujúci škandál. Takýto elaborát sa ukazuje ako nanajvýš užitočný.

A v rozpočte na budúci rok predvídavo myslieť aj na tieto udalosti a zaradiť medzi mnohými inými položkami aj výdavkovú kolónku na podporu oslavujúcich i trúchliacich, na ktorú sa sami poskladajú. Teraz to musel zacvakať, pravda, za dosť zahmlených okolností, niekto zo šéfov a na účet SFZ.

Mimochodom, keď sa už veci vyvŕbili takto nešťastne, oslavujúci by mali byť frajeri a toto posledné nočné mulatovanie zatiahnuť bez mihnutia oka zo svojho. Akiste ani sponzori by neboli nadšení, na čo idú v tomto prípade ich finančné injekcie, nehovoriac už o štátnych peniazoch, na ktoré sa poskladali daňoví poplatníci.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...