Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozáčik: Najťažšie to bolo asi v Luxembursku

Len dvaja slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpili vo všetkých desiatich stretnutiach kvalifikácie ME 2016 - brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Marek Hamšík.

13.10.2015 18:00
Matús Kozáčik Foto: ,
Prekonaný brankár Matús Kozáčik.
debata

Kým hráč SSC Neapol dva zápasy nedohral a do kompletnej minutáže mu chýba 49 minút, gólman Viktorie Plzeň ako jediný odchytal plný počet 900 minút.

„Samozrejme, táto bilancia ma veľmi teší a mimoriadne si ju cením. Nie je to jednoduché udržať si reprezentačný dres,“ pripomenul rodák z Dolného Kubína, ktorý si v štyroch z desiatich stretnutí udržal čisté konto a len v dvoch zápasoch inkasoval po dva góly – túto jeseň najskôr v Španielsku a v záverečnom pondelkovom súboji s Luxemburskom.

Čo bolo v dlhej kvalifikácii, ktorá trvala rok, dva mesiace a štyri dni, podľa neho najťažšie? „Ťažko sa to porovnáva, ale náročný bol každý jeden zápas. Napriek tomu, že kvalifikácia sa vyvíjala pre nás od začiatku veľmi dobre, začali sme hneď vyhrávať. Záver sa však skomplikoval a to nebola pre nikoho z nás jednoduchá situácia. Ale napokon je najpodstatnejšie, že všetko dopadlo dobre a sme všetci veľmi spokojní a šťastní,“ zdôraznil 32-ročný Kozáčik.

Priznal, že asi vôbec najzložitejšie chvíle prežíval v samom závere, po prehre s Bieloruskom a pred súbojom v Luxembursku i počas jeho priebehu. „Zložitosť tohto stretnutia spočívala najmä v tom, že sme vedeli, že ak sa nechceme spoliehať na iných, teraz už musíme vyhrať, nijaký ďalší pokus nebude. V dobre rozbehnutom zápase sme dostali dva góly, to bol nepríjemný moment, ale úlohu sme splnili a podľa mňa sme zaslúžene postúpili na šampionát do Francúzska,“ domnieva sa slovenský brankár.

Na otázku, aké boli oslavy, sa pousmial. „Výborné, užili sme si to,“ rozlúčil sa pred cestou do Plzne, ktorá ho včera popoludní čakala po prílete výpravy z Luxemburska.

Slováci mali deväť strelcov

V desiatich kvalifikačných zápasoch strelilo sedemnásť slovenských gólov deväť strelcov. Najviac presných zásahov si pripísal stredopoliar Marek Hamšík, ktorý tým pretrhol dlhotrvajúcu streleckú smolu v reprezentačnom drese. Tri góly dal Adam Nemec a po dva Juraj Kucka a Róbert Mak. Ďalších päť hráčov sa zapísalo medzi strelcov s jedným gólom – Miroslav Stoch, Stanislav Šesták, Vladimír Weiss, Peter Pekarík a Kornel Saláta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Viktoria Plzeň #Marek Hamšík #Matúš Kozáčik
Načítavajú sa športové výsledky...