Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mrzí ma, že vo finále tímu nepomôžem, ľutuje Gyömbér

Konečne, vydýchol si slovenský obranca Norbert Gyömbér pred príchodom na zraz slovenských futbalových reprezentantov do Senca.

06.10.2015 15:30
Norbert Gyömbér Foto: ,
Norbert Gyömbér.
debata

V drese slávneho AS Rím, kde je na hosťovaní zo svojho sicílskeho tímu Catania Calcio, zažil víťazný debut. Aj keď len na záverečných desať minút, predsa mal radosť, že ho francúzsky tréner Rudi García prvý raz vytiahol z lavičky.

„Samozrejme, bolo to super, túto premiéru som si užil, hoci bola len krátka,“ popisoval svoje pocity 23-ročný rodák z Revúcej. „Vyhrali sme a verím, že to bude takto pokračovať a dostanem aj ďalšie šance.“

Defenzívny hráč nastúpil na pôde Palerma za stavu 3:1 pre jeho tím, napokon sa zápas skončil 4:2. „Dúfam teraz, že v Ríme budem hrávať častejšie. Ale nemyslím na to, či sa moja situácia zlepší. Všetko záleží na trénerovi. Ja môžem len naďalej kvalitne trénovať a o svoju šancu sa budem stále biť.“

Po dlhom liečení ťažkého zranenia, ktoré ho na viacero mesiacov vyradilo z futbalového diania, sa vrátil v lete na ihrisko a odohral aj obe septembrové náročné stretnutia – v Španielsku (0:2) a aj doma s Ukrajinou (0:0). V reprezentačnom drese si zatiaľ pripísal dovedna deväť štartov. V piatok s Bieloruskom však bude trénerovi Jánovi Kozákovi chýbať. Odpyká si jednozápasový trest po troch žltých kartách.

„Blíži sa veľké finále pre nás i pre futbalové Slovensko. Bavíme sa o tom, urobíme všetko pre konečný úspech. Mrzí ma, že nebudem môcť pomôcť chalanom v ťažkom zápase, ktorý očakávam. Verím však, že ho zvládnu a urobíme posledný krok do Francúzska,“ zdôraznil muž, ktorý by bol alternatívou pre trénera Kozáka po Pekaríkovom zranení.

„Potešilo ma, že Norbert prvý raz nastúpil, ale bol by som radšej, keby viac hrával. Prišiel však do klubu, kde nielen treba na sebe stále tvrdo pracovať, ale aj tvrdo bojovať o svoje miesto. Je však typ, ktorý na každom tréningu ide na doraz a časom bude aj viac hrávať,“ komentoval Ján Kozák.

Gyömbér vie, že slovenskú reprezentáciu nečaká ľahká prekážka. Presvedčil sa o tom aktuálne aj jeho tím AS Rím, ktorý minulý týždeň s bieloruským BATE Borisov senzačne podľahol v skupine Ligy majstrov (2:3). Práve hráči Borisova tvoria základ mužstva najbližšieho slovenského súpera.

„Pre nich je miernou výhodou, že hrávajú celý rok spolu a majú za sebou aj náročné stretnutia. Podľa mňa však máme lepšie mužstvo a to rozhodne,“ domnieva sa Gyömbér.

Slovákom po piatkovom súboji v Žiline zostane ešte odohrať v aktuálnej kvalifikácii pondelkové stretnutie v Luxembursku, v ňom už môže nastúpiť aj Gyömbér. „Aj keď najbližšie proti Bielorusku nemôžem hrať, bolo by určite lepšie, keby sme rozhodli o postupe už v piatok doma a tento problém ďalej neriešili, neocitli sa pod tlakom, čo keby to v poslednom stretnutí náhodou nevyšlo. Už do najbližšieho zápasu dajú tí, čo nastúpia, úplne všetko.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gyömbér
Načítavajú sa športové výsledky...