Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ján Ďurica: Som pripravený nastúpiť, ak dostanem dôveru

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zaradil do 24-členného menoslovu hráčov na záverečné dve vystúpenia proti Bielorusku (9. 10. o 20.45 h v Žiline) a Luxembursku (12. októbra o 20.45 h v Luxemburgu) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska aj Jána Ďuricu.

29.09.2015 13:35
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata

Skúsený 33-ročný obranca (nar. 10. decembra 1981) sa po dlhej päťmesačnej prestávke, keď od apríla absentoval pre problémy so zranenými slabinami na ľavej strane, vracia na zelené trávniky. Hráč ruského klubu Lokomotiv Moskva už sedel na lavičke náhradníkov v sobotňajšom stretnutí 10. kola tamojšej najvyššej súťaže proti CSKA Moskva (1:1). Hoci do tohto duelu ešte nezasiahol, zdravotné patálie sú už minulosťou a Ďurica je pripravený pomôcť na trávniku reprezentačnými i klubovým spoluhráčom.

„Päť mesiacov bez futbalu bola dlhá prestávka. Som rád, že som už v poriadku, hoci občas nohu ešte na tréningoch cítim. Som však pripravený hrať už naplno,“ vyjadril sa na svojej internetovej stránke Ján Ďurica a pokračoval: „Som rád, že Lokomotivu sa darí v ruskej i v Európskej lige. Verím, že už cez víkend nastúpim. Trénujem naplno a teším sa už na zápasy. Po fyzickej stránke sa cítim tiež dobre.“

Dunajskostredský rodák však už intenzívne myslí aj na blížiace sa duely A-tímu SR proti národným výberom Bieloruska a Luxemburska. Vie, že jediné víťazstvo môže zverencov Jána Kozáka posunúť na budúcoročný kontinentálny šampionát. Rád by to zažil ako priamy aktér na trávniku. „S trénerom sme boli pravidelne v telefonickom kontakte. Som pripravený nastúpiť, ak dostanem dôveru. Verím, že už proti Bielorusku doma urobíme posledný najťažší krok a postúpime na majstrovstvá Európy,“ doplnil na svojom webe Ján Ďurica, ktorý má v najcennejšom drese zatiaľ na konte 74 štartov a 4 góly. Skúsený slovenský zadák pre spomenuté zranenie slabín vynechal ostatné tri kvalifikačné duely slovenskej reprezentácie: v júni s Macedónskom (2:1) a začiatkom septembra v Španielsku (0:2) a v Žiline s Ukrajinou (0:0).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurica