Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verím, že s pomocou divákov to zvládneme, vraví Kozáčik

eho bilancia v reprezentačnom drese je vynikajúca. Brankár Matúš Kozáčik pred súbojom v Španielsku dostal dva góly v jednom zápase naposledy 15. októbra 2013 na pôde Lotyšska (2:2).

08.09.2015 06:00
Jordi Alba, Matúš Kozáčik Foto: ,
Jordi Alba prekonáva Matúša Kozáčika.
debata

Potom nastúpil v ôsmich stretnutiach a v šiestich si udržal nulu, v dvoch inkasoval po góle. V Oviede ťahal loptu zo siete dva razy, v druhom prípade ho prekonal Iniesta z penalty, ktorú rozhodca nariadil po jeho súboji s Diegom Costom. Slovenský brankár videl žltú kartu, ale stret s útočníkom domácich sa mohol skončiť aj horšie. V dnešnom zápase s Ukrajinou mohol mužstvu chýbať.

Ako ste videli jedenástkovú situáciu?
Costa dostal pas za chrbát našich obrancov, išiel som proti nemu. Hodil si loptu do strany, zrazili sme sa, ale skôr preto, že do mňa vletel. Keďže rozhodca zapískal, tak je to jasné – jedenástka bola.

Nemali ste obavu, že vám ukáže červenú kartu?
Samozrejme, kontakt tam bol, našťastie, vytiahol len žltú.

Dalo sa zabrániť aspoň prvému gólu?
Po zápase o tom môžeme debatovať, ale na ihrisku to býva zložitejšie. Ťažko sa to teraz posudzuje. Španieli sú na tom výborne technicky, úplne presne vedeli, čo robia, na ich akciu nedokázali zareagovať chalani a ani ja. Strelec gólu výborne nabehol na presnú prihrávku a bol predo mnou sám.

Súper mal prevahu, hrozilo, že gólov môže byť aj viac…
Španieli nielen teraz, ale už aj vlani u nás ukázali, že sú kvalitní hráči, majú jeden z najlepších tímov na svete, hrať s nimi je ťažké. Najmä po prestávke sme ich však už bránili celkom dobre a gól sme nedostali. Ale súper hral, čo potreboval.

Dnes čaká Slovákov Ukrajina. Bude to kľúčový zápas?
Teraz je to už jasné, musíme sa na toto stretnutie dobre pripraviť, pretože môže byť naozaj rozhodujúce. Hráme doma a verím, že aj s podporou divákov to zvládneme. Do zostavy sa vrátia niektorí hráči, najmä Škrtel a Kucka, ktorí nemohli hrať v Španielsku. S nimi budeme určite silnejší.

Prvá Kozáčikova prehra

Skúsený 31-ročný brankár Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik odchytal doteraz v reprezentačnom drese 11 zápasov a až v španielskom Oviede zažil prvú prehru. V národnom výbere inkasoval dovedna osem gólov. Premiéru si odkrútil ako mladý brankár ešte v decembri 2006 v Abú Zabí proti Spojeným arabským emirátom (výhra 2:1) a potom sa vrátil do tímu až v roku 2013.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Matúš Kozáčik #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...