Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Španieli sú podľa Kozáka opäť najsilnejší v Európe

Slovenskí futbaloví reprezentanti budú v sobotu od 20.45 h na štadióne Municipal Carlos Tartiere v Oviede stáť proti obrovskej kvalite.

04.09.2015 19:00
Ján Kozák Foto: ,
Tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata

Túto skutočnosť na piatkovej podvečernej tlačovej besede pred stretnutím s domácim Španielskom v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska zdôraznil tréner A-tímu SR Ján Kozák.

Šesťdesiatjeden­ročný kouč označil „La Furia Roja“ za aktuálne najmocnejšie národné mužstvo na starom kontinente. „Obdivujem ich futbal. Rád sa naň dívam, nielen na zápasy Realu Madrid a FC Barcelona. Španielsko momentálne opäť považujem za najsilnejšiu európsku reprezentáciu. Po sérii úspechov nastal útlm, znovu však disponujú obrovskou kvalitou,“ prízvukoval na TB rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

Slávne mená sa na strane domácich neobjavia iba na trávniku, ale jedno aj na lavičke. Lodivodom úradujúcich kontinentálnych šampiónov je totiž Vicente del Bosque – jediný kormidelník s celkovými triumfami na MS, ME i v Lige majstrov. „Sledujem jeho účinkovanie, predtým v Reale Madrid rovnako ako teraz v národnom tíme, kde vynikajúcimi výsledkami nadviazal na prácu svojich predchodcov. Dokonca sme proti sebe tiež hrali v medzištátnych dueloch. Je to sympatický pán. Dva razy som ho zdolal, raz sme remizovali, takže má čo doháňať,“ podotkol s úsmevom Ján Kozák.

Bývalý kouč MFK Košice ohľadom zloženia sobotňajšej základnej zostavy podľa očakávania robil tajnosti: „Vyjasnila sa jedenástka, ktorá sa bude snažiť klásť odpor enormnému favoritovi. Plán síce máme, no podstatné bude, ako ho dokážeme zrealizovať na ihrisku.“

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Ján Kozák #kvalifikácia ME 2016 #UEFA EURO
Načítavajú sa športové výsledky...