Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec už našiel s Villom rovnakú nôtu

Kým absolútna väčšina slovenských futbalových reprezentantov, ktorí sa v Senci chystajú na nedeľňajší zápas s Macedónskom v kvalifikácii ME 2016, už dávnejšie ukončila klubovú sezónu a niektorí hráči dokonca stihli aj zopár dní dovolenky, oni si ešte neužili ani deň voľna.

11.06.2015 16:34
Adam Nemec Foto: ,
Adam Nemec.
debata

Róbert Mak ešte uplynulú nedeľu bojoval v drese PAOK Solún v dodatočnej časti najvyššej gréckej súťaže o postup do Ligy majstrov i Európskej ligy a sezóna Adama Nemca v zámorí je v plnom prúde, z New Yorku si len odskočil na reprezentačný zraz. Hneď po zápase s Macedónskom sa vracia do USA.

„Každú stredu a nedeľu sme v závere ročníka hrali ťažké zápasy, aj vtedy, keď už v okolitých krajinách ligy skončili,“ vravel Mak po príchode do Senca. „Beriem to ako realitu, ktorá ma baví. Je to aj moja práca, takže sa nesťažujem. Dokonca to teraz môže byť pre mňa výhoda, lebo stále som v hernom i tréningovom tempe a nasadení. V Grécku už síce vládli horúčavy, ale s tým sa musíme tiež vyrovnať. Dovolenka? Tu si užijem po Macedónsku.“

Záver ligy bol pre Solun rozpačitý. Vo štvorčlennej skupine, v ktorej sa vo finiši rozdeľovali pohárové miestenky, skončil PAOK posledný a čaká ho účasť v druhom predkole Európskej ligy. „Play off sme nezvládli, nedá sa nič robiť,“ dodáva 24-ročný slovenský futbalista, ktorý mal grécku jeseň výbornú, strelil v nej sedem gólov, ale na jar už pridal len jediný.

Bratislavský rodák sa vlani v septembri pričinil o úspešný kvalifikačný štart, keď na Ukrajine strelil jediný, víťazný gól. Potom prišla séria slovenských víťazstiev, medzi nimi aj výhra v Skopje.

„Každý zápas je iný. Macedónsko má nového trénera a hráči sa budú chcieť pred ním vytiahnuť,“ domnieva sa Mak. „Nebude to ľahké, ale ak chceme ísť na Euro, takéhoto súpera musíme zdolať, navyše doma, to by mali byť pre nás tri povinné body.“

Na novembrový zápas v Skopje rád spomína aj Adam Nemec, ktorý v ňom zvyšoval na 2:0. „Bolo to dôležité víťazstvo, ktoré nám zasa o niečo viac zdvihlo sebavedomie. Bodaj by sme takých zápasov odohrali čo najviac. A keby som pomohol tímu opäť gólom, bolo by to príjemné. Body budeme potrebovať aj v druhej polovici kvalifikácie, tie v konečnom účtovaní rozhodnú,“ zdôrazňuje 29-ročný útočník.

Banskobystrický rodák bol jediným v Kozákovej nominácii, ktorý hlásil po príchode menšie zdravotné problémy s členkom. „Uvidím, ako bude reagovať po zaťažení a čo ukážu ďalšie vyšetrenia.“

Slováci vedú C-skupinu a nestratili ani jediný bod. Registrujú tento fakt aj v Nemcovom klube, o to viac, že ich hráč patrí k oporám reprezentácie? „Vedia, že som tu, ale nemôžem povedať, že ich naša kvalifikácia nejako extra zaujíma,“ krúti hlavou.

V zámorí pôsobí už viac ako štyri mesiace, zvykol si na nových spoluhráčov, aj na bývalé hviezdy. V klube by sa mala už v najbližšom čase objaviť ďalšia – Frank Lampard. „Z toho, čo som mal možnosť zatiaľ vidieť, to bude pohodový chlapík.“

Najväčšou osobnosťou v tíme je aktuálne Španiel David Villa, s ktorým Slovák dobýja súperove bránky. „Je to príjemný borec, už sme sa spolu naladili na rovnakú nôtu. A ladíme sa ešte stále, pretože začať budovať vzťah od nuly nie je nikdy jednoduché, čo sme postupom času aj zistili,“ uzavrel Nemec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #Adam Nemec
Načítavajú sa športové výsledky...