Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozáčik bral všetko. Teraz možno nenastúpi

Má fomu ako hrom, ale jeho štart v najbližšom zápase kvalifikácie ME 2016 proti Macedónsku (Žilina, 14. júna, 20.45) je ohrozený. Na zraz slovenských futbalových reprezentantov do Senca prišiel brankár Matúš Kozáčik s obviazaným lakťom.

04.06.2015 20:30
Slovensko, Španielsko Foto:
Matúš Kozáčik.
debata

„Je to zápal, beriem aj antibiotiká, uvidíme, čo ukážu ďalšie vyšetrenia. Dúfam, že to nebude nič vážne a čoskoro sa zapojím do prípravy,“ vravel optimisticky.

Na zraze zostal, hoci sa v úvode do prípravy nezapojil. Aj on patrí medzi tých, ktorí by si už mohli užívať dovolenku, ale na dlhšiu prípravu pred Macedónskom nereptal. „Mám pre sebou veľmi dôležitý zápas a nestačilo sa stretnúť len zopár dní pred ním. Verím, že ďalší kvalifikačný krok zvládneme.“

Kozáčik bol celý rok výraznou oporou plzenskej Viktorie. V sezóne bral takmer všetko, čo sa dalo: okrem českého titulu si pripísal aj osobné ocenenia – stal sa nielen najlepším brankárom, ale aj legionárom ligovej súťaže, štrnásťkrát si udržal čisté konto a drží aj najdlhšiu sériu bez inkasovaného gólu (461 minút).

„Bola to jednoznačne úspešná sezóna, všetko vyšlo perfektne. Boli sme najúspešnejší ako tím a k tomu sa pridali aj individuálne úspechy, všetky si cením,“ zhodnotil Kozáčik.

Kozáčik si užíva vrchol kariéry v 31 rokoch. „Bola to naozaj jedna z mojich najlepších sezón doteraz. Dúfam, že to takto bude ešte pokračovať a bude stále platiť, čím starší, tým lepší,“ zdôraznil rodák z Dolného Kubína.

Pred najbližším súperom má rešpekt a pripomína, že na tom nič nemení ani fakt, že na jeseň slovenský tím na macedónskej pôde vyhral 2:0. „Nemôžeme ho podceniť, ale ešte si dobre pamätáme, že to vôbec nebol jednoduchý zápas. Súper menil trénera, mužstvo dostane nový impulz, o to to bude ťažšie. Chýbať bude aj tradičná opora obrany Jano Ďurica. Je to fantastický hráč, hrával stabilne, žiaľ, je po operácii a verím, že to zvládneme aj bez neho.“

V plzenskom klube sa naplno rozbehla dovolenka, ale jeho sa zatiaľ netýka. „Našťastie, dostali sme výnimku a v Plzni sa zapojím do prípravy o niečo neskôr, po reprezentačnom stretnutí budem mať aspoň týždeň voľno,“ vysvetlil Kozáčik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Kozáčik
Načítavajú sa športové výsledky...