Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čišo, bojuj! Slováci aj Česi vyjadrili podporu chorému exreprezentantovi

Slovenskí a českí futbalisti pred utorkovým prípravným zápasom v Žiline podporili spoločným transparentom chorého obrancu Mariána Čišovského.

01.04.2015 11:18
debata
zväčšiť Mužstvá slovenskej a českej reprezentácie pred... Foto: SITA, Milo Fabian
slovenská futbalová reprezentácia, česká futbalová reprezentácia, Marián Čišovský Mužstvá slovenskej a českej reprezentácie pred zápasom s transparentom na podporu chorého futbalistu Mariána Čišovského.

Stopér Plzne a pätnásťknásobný slovenský reprezentant v posledných mesiacoch bojuje s vážnou chorobou a už rok nehral súťažný zápas.

Hráči oboch bývalých federálnych partnerov Čišovského na diaľku povzbudili pred výkopom, kedy roztiahli transparent s jeho fotkou a nápisom „Čišo bojuj! Myslíme na teba, ty to zvládneš!“ Emotívnu chvíľku podčiarkol potlesk postojačky od vypredaného hľadiska žilinského štadióna.

„Pred zápasom sme všetci spolu prišli s nápadom vyrobiť plagát pre Mariána. Jeho choroba nás všetkých zasiahla a aj týmto malým gestom sme mu chceli ukázať, že je stále jeden z nás,“ uviedol po zápase slovenský kapitán Martin Škrtel. „Keby sme postúpili na európsky šampionát, určite bude jedným z tých, komu by sme postup venovali,“ dodal.

„Osobne sa s ním nepoznám, ale je to pekné gesto. Je futbalista, miluje túto hru, a teraz tu nemôže byť s nami. Treba mu pomôcť, lebo to má veľmi ťažké. Až zimomriavky mi naskočili, keď som sa dozvedel o tom jeho probléme. Môže sa to stať komukoľvek z nás, vôbec to nie je ‚sranda‘,“ komentoval slovenský reprezentant Ondrej Duda, autor jediného a víťazného gólu v utorok večer pod Dubňom.

Český brankár Tomáš Vaclík o transparente vopred nevedel. „Ja som sa to dozvedel, až keď nás rozhodca zavolal. Je to výborný nápad, Marián si tú podporu zaslúži. Všetci veríme, že svoju ťažkú životnú situáciu zvládne,“ povedal Vaclík.

Tridsaťpäťročný Čišovský naposledy hral súťažný zápas vlani 1. apríla. Potom si liečil zranené koleno a na začiatku januára vedenie Plzne priznalo, že ho trápi vážna choroba. Chorobu ale nešpecifikovali.

Rodina si neželá zverejňovať bližšie informácie o jeho stave. Podľa časti českých médií trpí chorobou, ktorá sa volá amyotrofická laterálna skleróza (ALS), ktorá sa prejavuje ochabnutím svalstva až napokon úplnou paralýzou.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Marián Čišovský #slovesnká futbalová reprezentácia