Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi idú do Žiliny v okyptenej zostave. Stochov Al-Ain nechce, aby hral

Českí futbaloví reprezentanti odcestujú na prípravný zápas so Slovenskom bez štyroch hráčov, ktorí nastúpili v základnej zostave sobotňajšieho duelu kvalifikácie majstrovstiev Európy s Lotyšskom (1:1).

29.03.2015 15:38
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech.
debata

Voľno pre duel v Žiline dostali kapitán Tomáš Rosický, brankár Petr Čech, obranca David Limberský a útočník David Lafata.

„Urobili sme tak po predchádzajúcej dohode a zohľadnili aj zdravotný stav niektorých hráčov. Tréner Pavel Vrba navyše už dopredu avizoval, že proti Slovensku dá príležitosť hráčom, ktorí v minulých reprezentačných zápasoch neboli patričné ​​vyťažení,“ uviedol v tlačovej správe manažér reprezentačného mužstva Dušan Fitzel.

Rosického trápi nachladnutie a kvôli tomu už neabsolvoval pred poludním pozápasový tréning na Strahove. Čech má pre zmenu problémy so svalom. Okrem Rosického netrénoval na ihrisku s tímom ani stredopoliar Vladimír Darida, ktorý má zo sobotňajšieho duelu nakopnutú nohu a pripravoval sa v útrobách strahovského štadióne individuálne.

Kouč Pavel Vrba v minulých dňoch naznačil, že medzi oboma duelmi dôjde k zmenám. Už po piatkovom prípravnom zápase reprezentačnej dvadsaťjednotky s Anglickom sa k českému A-tímu pripojil brankár Jiří Pavlenko, opačným smerom by mohli naopak putovať Ladislav Krejčí či Václav Kadlec.

Českí hráči sobotňajšou remízou s Lotyšskom prišli po štyroch jesenných výhrach o stopercentnú bilanciu v kvalifikácii, napriek tomu naďalej vedú tabuľku skupiny A. Na Slovensko odcestujú v pondelok pred poludním a kouč Vrba avizoval, že dá šancu aj hráčom, ktorí si proti Lotyšsku nezahrali. Zápas v Žiline sa začne v utorok o 20:30.

Pred stretnutím proti Česku nastala aj v tábore slovenskej futbalovej reprezentácie jedna zmena. „Z tímu Jána Kozáka bol po dohode s jeho klubom uvoľnený Miroslav Stoch,“ informovalo v nedeľu facebookové konto Slovenského futbalového zväzu. Krídelník Al-Ainu hral v piatkovom kvalifikačnom zápase proti Luxembursku (3:0) do 80. minúty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #Petr Čech #česká futbalová reprezentácia #Tomáš Rosický