Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak odsúdil trest pre svojich reprezentantov Schranza a Rusova

Slovenský futbalový klub Spartak Trnava odmietol potrestanie dvojice svojich hráčov Ivana Schranza a Dobrivoja Rusova v súvislosti s medializovanými informáciami týkajúcich sa hráčov reprezentácie SR do 21 rokov po neúspešnom barážovom dvojzápase s Talianskom o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

06.12.2014 16:18
Dobrivoj Rusov Foto: ,
Dobrivoj Rusov.
debata (1)

Niekoľko slovenských futbalových mládežníckych reprezentantov i členov realizačného tímu tohto mužstva sa po októbrových barážových dueloch proti Taliansku (1:1 v Zlatých Moravciach, 1:3 v Reggiu Emilia) údajne dopustilo výtržností pod vplyvom alkoholu. Futbalisti podľa anonymného pisateľa listu, ktorý dostali viaceré médiá a Slovenský futbalový zväz, vystrájali v hoteli v Senci.

Hráči, ktorí sa zúčastnili na zápasoch 4. septembra proti Škótsku, 10. a 14. októbra proti Taliansku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015, nebudú mať na základe rozhodnutia VV SFZ vyplatené štartovné.

„Náš klub v plnej miere stojí za hráčmi Schranzom a Rusovom a odmieta akékoľvek ich spájanie so škandálmi, ktoré sa mali diať počas reprezentačných zrazov v Senci. Sú to veľkí profesionáli, ktorí napriek svojmu mladému veku sú vzorom aj pre ďalších členov kabíny. Sme rozhorčení z toho, že boli poškodené ich dobré mená. Neprávom boli vtiahnutí do celej kauzy, pričom sa trestal celý kolektív a nie jednotlivci, ktorí problémy spôsobili. Nesúhlasíme s tým, že im nebudú vyplatené odmeny, na ktoré majú jednoznačný nárok,“ uviedol klub prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia.

K situácii sa vyjadril aj tréner Spartaka Juraj Jarábek: „Máme potvrdené, že naši hráči Schranz a Rusov neboli účastníkmi škandálov v seneckom hoteli. Treba potrestať jednotlivcov, skutočných vinníkov.“

Spoločný postoj zaujali aj Schranz s Rusovom: „Jediné, čo by sme k celej kauze chceli povedať, že na žiadnych údajných spomínaných škandáloch sme sa nezúčastnili. Dištancujeme sa od tých vecí, z ktorých sme boli obvinení: ľahké ženy, ujma na zdraví inej osoby, násilie, škoda na majetku a podobne. Prehlasujeme, že pri ničom takom sme určite neboli. Sme neprávom zatiahnutí do vecí, pri ktorých sme neboli a ani o nich nevieme. So všetkým úsilím sme reprezentovali svoju krajinu. Teraz nejde o štartovné, ktoré nedostaneme, ale mrzí nás, že boli poškodené naše mená a rodiny.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Dobrivoj Rusov #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #Ivan Schranz