Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak dám Španielom gól, skončím s kariérou, smial sa Mak

Má len 23 rokov, ale akoby prežíval druhý futbalový život. Po trápení v Norimbergu, kde strávil štyri roky, prestúpil do gréckeho PAOK-u Solún a žiari spokojnosťou.

07.10.2014 07:00
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak.
debata

V novom prostredí perfektne odštartoval sezónu. Jeho tím nečakane vedie grécku ligu a Róbert Mak je so štyrmi gólmi najlepším strelcom súťaže. Výborným výkonom a víťazným gólom výrazne prispel aj k úspechu slovenských reprezentantov na Ukrajine v úvodnom stretnutí novej kvalifikácie.

Čomu vďačíte za taký pozitívny obrat v kariére?
Hráča vždy poteší, keď pravidelne hráva a cíti trénerovu dôveru. To je najdôležitejšie. Mužstvo je na čele súťaže, darí sa mu aj v Európskej lige a ak mu k tomu pomáham aj ja, je to skvelé. Dávam góly, prihrávam na ne. To sa nedá porovnať s tým, keď vysedávate na lavičke, ako som to zažil v Norimbergu. Som rád, že som odtiaľ odišiel, zmena mi veľmi pomohla. Stúplo mi sebavedomie, cítim sa výborne. Prežívam doteraz najlepšie obdobie v kariére.

Góly sú bonusom navyše?
Presne tak. Každému urobia radosť. Pomáhajú najmä mužstvu, podstatné je, aby sa mu darilo a vyhrávalo.

Na reprezentačný zraz by ste neprišli včas, ale v Grécku po tragickej smrti fanúšika odložili celé kolo. Váš PAOK mal nastúpiť v šlágri na pôde majstra Olympiakosu. Mrzí vás, že ste ho v súčasnej forme neodohrali?
V Grécku je to velikánske derby a každému je ľúto, že sa neuskutočnilo. Chcel som si aj ja v ňom prvý raz zahrať, ale musím si ešte počkať, rešpektujeme realitu a rozhodnutie, ktoré padlo.

Teraz budete mať o jeden deň navyše, aby ste sa nachystali na Španielsko. Je to výhoda?
V tom nevidím problém, ja radšej hrám, ako trénujem. Som teraz zvyknutý nastupovať na dva zápasy v týždni, neprekáža mi to a bol by som pripravený na Španielsko, aj keby sa hrala uplynulý víkend liga. Trochu som si však oddýchol, dostal som voľno od trénera.

Proti Ukrajine vás tréner Kozák vytiahol z lavičky a prekvapil tým súpera. Odmenili ste sa mu dobrým výkonom. Teraz to bude asi ťažšie…
Ešte neviem, či nastúpim. O zostave i taktike rozhodne tréner, ale pokúsime sa odohrať čo najlepšie stretnutie aj proti Španielom.

Všimli si akiste aj váš výkon a už ich sotva prekvapíte ako hráčov Ukrajiny…
Áno, dá sa očakávať, že Španieli sledovali hráčov súpera v predchádzajúcom stretnutí. Ak mi dá tréner dôveru, určite to bude aj pre mňa náročnejšie ako naposledy. Je jasné, že nás čaká iný zápas, proti iným hráčom. Teraz už musíme na Ukrajinu zabudnúť a maximálne sa koncentrovať na štvrtok. Myslím si, že nemáme čo stratiť, len získať. Podmienkou je ešte lepší výkon ako v Kyjeve. Potom je všetko možné.

Na ktorých súperov sa najviac tešíte?
Na všetkých Španielov. Bude to zážitok hrať proti takým hráčom. My sa nepôjdeme na nich pozerať a obdivovať ich, ale podať čo najlepší výkon.

Je v španielskom tíme hráč, ktorého ste obdivovali ako začínajúci futbalista?
Ja ich obdivujem všetkých aj teraz, každý jeden je neuveriteľný futbalista. Bude náročné presadiť sa proti takým osobnostiam ako Iniesta či Diego Costa, pozrite sa, čo predvádza v Premier League…

Snívate o tom, že strelíte gól aj Španielom?
Už som o tom rozmýšľal, aké by to bolo… S manželkou sme na túto tému žartovali a vravel som jej, že ak im dám gól, tak skončím s kariérou… Zasmiali sme sa na tom. Ale bol by to neuveriteľný pocit. Najmä ak by sme vyhrali. Je jedno, kto dá gól, najdôležitejšie bude, aby sme si neurobili hanbu po tom, čo sme dokázali na Ukrajine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak #slovenská futbalová reprezentácia