Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Erik Sabo opäť v národnom tíme, proti Španielom verí v úspech

Jedným z dvojice futbalistov najvyššej slovenskej súťaže, ktorí figurujú v 23-člennej nominácii kormidelníka reprezentácie SR Jána Kozáka na blížiace sa duely proti Španielsku (9. 10. o 20.45 h v Žiline) a Bielorusku (12. 10. o 20.45 h SELČ v Borisove), je Erik Sabo.

01.10.2014 17:51
Erik Sabo Foto: ,
Erik Sabo (vpravo).
debata

Hráč Spartaka Trnava mal dlhší zdravotný výpadok, ale v ostatnom období už pravidelne účinkuje v zostave „andelov“.

„Chcem sa poďakovať trénerovi Kozákovi za pozvánku. Priznám sa, vôbec som ju nečakal, veď som bol nejaký čas mimo hry a po zranení som odohral len pár zápasov. Verím, že sa mu odvďačím poctivým výkonom. Na duel proti Španielsku sa veľmi teším,“ citoval portál fortunaliga.sk slová E. Saba.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar (nar. 22. novembra 1991) nastúpil zatiaľ dvakrát v najcennejšom drese, v tohtoročných májových prípravných súbojoch proti Čiernej Hore v Senci a v Petrohrade proti Rusku.

„Erik ma v nich príjemne prekvapil, ukázal svoj potenciál. Je perspektívnym hráčom. Mal zdravotné problémy, ale dal sa do poriadku. Teraz odohral za Spartak päť zápasov po sebe a dostal šancu,“ vyjadril sa J. Kozák na margo hráča Spartaka, ktorý spolu s Viktorom Pečovským z MŠK Žilina zastupuje v kádri najvyššiu slovenskú súťaž.

Hrať zápas proti úradujúcemu európskemu šampiónovi zo Španielska sa nepodarí futbalistovi každý deň. Sabo je pred súbojom s „La Furia roja“ optimista.

„Budeme musieť hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na rýchle protiútoky. Máme na to typologických vhodných hráčov, no samotnú taktiku treba nechať na trénera. Určite sa bude hrať v Žiline pred vypredanými tribúnami. Pevne verím, že budeme napokon úspešnejší. A to napriek tomu, že Španielsko je jednoznačným favoritom,“ doplnil rodák zo Šúroviec Erik Sabo, ktorý je veľkým fanúšikom katalánskeho klubu FC Barcelona, pričom medzi jeho obľúbencov patria Xavi Hernández a Andrés Iniesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #španielska futbalová reprezentácia #Erik Sabo