Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták skončí v Turecku a vráti sa asi do bundesligy

Futbalista Stanislav Šesták po štyroch rokoch opustí Turecko a vráti sa do nemeckej bundesligy. V nej pôsobil tri roky vo VfL Bochum.

21.05.2014 20:49
debata
zväčšiť Stanislav Šesták na tréningu. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Stanislav Šesták Stanislav Šesták na tréningu.

„Deti rastú, chceme sa presťahovať bližšie domov, ale zároveň by som si ešte rád zahral v zahraničí,“ zdôraznil 31-ročný reprezentant, ktorý pôsobí v Bursaspore. „Už keď som podpisoval zmluvu so súčasným klubom, vravel som, že najbližšie sa rozhodne manželka, kam zamierime. Možno keby som hrával v Istanbule, bolo by to iné, ale teraz už uprednostňujeme Európu, na 99 percent v Turecku končím.“ Šesták potvrdil, že má konkrétnu ponuku a záleží len na ňom, ako sa rozhodne. Meno klubu zatiaľ neprezradil, ale niečo naznačil.

„Ešte to musíme dotiahnuť. Pre mňa je dôležité, aby som prestúpil do klubu, kde bude mať tréner a manažér o mňa jednoznančný záujem. Zároveň chcem, aby sme žili v dobrom meste a bolo to jednoduchšie pre manželku. Na tri roky v Nemecku máme pekné spomienky. Oslovil ma priamo klub z druhej bundesligy. Verím, že to čoskoro uzavrieme a nebude to ťažké leto. Nechcem vyčkávať do konca prestupového obdobia, ale zapojiť sa s novým tímom do prípravy.“

Útočník sa teraz chystá v Senci s reprezentáciou na piatkový zápas s Čiernou Horou. „Nespomínam si, že by som niekedy proti nej hral, ani v mládežníckych tímoch. Som zvedavý, v akej sile príde, ale my sme v značne oklieštenej zostave. Viacerí hráči dostanú šancu sa ukázať, verím, že to bude dobré.“ V závere minulého roka podobnú situáciu Šesták zažil, bol dokonca kapitánom, keď mužstvo zbabralo zápas s Gibraltárom (0:0).

„Teraz až takí okieštení, našťastie, nie sme… Uvidíme, ako to dopadne. Zápas s Gibraltárom by som najradšej z mojej kariéry vymazal, keby to šlo. Vždy je to najmä o motivácii. Nie že by sme ju pred Gibraltárom nemali a podcenili to, ale v tej atmosfére a v spojení všetkých okolností sme to nezvládli. Teraz nás čakajú dva náročné zápasy a dúfam, že to bude podstatne lepšie,“ uzavrel Šesták.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták #VfL Bochum