Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zlatý Vaduz

Gibraltár potreboval v premiére presne takého súpera, akým bolo Slovensko. Ťažkopádneho, pomalého, streotypného.

20.11.2013 17:00
slovensko, gibraltar, futbal, priateľský zápas Foto: ,
Spoločná fotografia pred zápasom Slovensko - Gibraltár.
debata (2)

Skrátka slabého ako čaj. Márna sláva. Remíza s účastníkom posledného svetového šampionátu je pre obetavých amatérov z malého fliačiku zeme na južnom konci Európy terno.

Nedá sa vytiahnuť na obranu ani klišé, že každý súper je vo futbale ťažký. Alebo skryť sa za ešte ošúchanejšiu frázu, že lopta je guľatá a každý zápas sa začína od 0:0. Pre Slovensko je trápne, že sa tak aj skončil…

Malým ospravedlnením veľkého zlyhania môže byť s prižmúrením oboch očí fakt, že v zložení, v akom nastúpili Kozákovi zverenci na Estadio Algarve, hrali prvý raz. A veriť, že aj posledný.

Vo svete však bude teraz všetkým srdečne jedno, s akými hráčmi vyrukovali Slováci na exotického súpera v oficiálnom medzištátnom zápase. To je len ich problém. V tíme boli ambiciózni nováčikovia i netrpezliví čakatelia na reprezentačný dres. Ale takouto hrou sa o miesto v tíme nebojuje ani medzi amatérmi.

Pre niekoho môže byť bezgólová remíza potvrdením, že aj súper ako Gibraltár má svoju kvalitu. Opak je pravdou. Súboj sa skončil nerozhodne, lebo kvalita chýbala Slovákom.

Boli to vyhodené peniaze do hlbín Gibraltárskeho prielivu. Chybné strategické rozhodnutie. Zbytočný zápas, ktorý nemohol nič priniesť. Len riziko blamáže. Stalo sa.

Slovenský fanúšik si toho užil tento rok dosť. Mužstvo na začiatku leta vybuchlo vo Vaduze a spustila sa kritika, ktorá priniesla malé zemetrasenie. Zdalo sa, že slovenský futbal má najhoršie za sebou. Jeho možnosti sú však nekonečné ako vesmír. Po poslednom zvonení futbalového roka je zasa všetko inak.

Uf, zlaté Lichtenštajnsko!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Gibraltár #názor