Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak sa tešil z prvého gólu, prekvapil ho piskot Poliakov na domácich

Futbalový krídelník slovenskej reprezentácie Róbert Mak odpovedal v piatok najlepším spôsobom na hlasy neprajníkov - v medzištátnom prípravnom stretnutí vo Vroclave skóroval do siete Poľska a stanovil konečný výsledok zápasu na 2:0.

16.11.2013 09:26
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak.
debata

Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa presadil v 38. min po prihrávke špílmachra SSC Neapol Mareka Hamšíka. Bratislavský rodák Mak sa na hranici šestnástky zbavil súperovho obrancu a strelou ľavou nohou po zemi po prvý raz rozvlnil sieť v seniorskom drese národného tímu. Absolvent Akadémie Manchestru City gólom nechal zabudnúť na negatívne správy z Nemecka, podľa tamojších médií má povesť zlého muža pre viacero disciplinárnych trestov od klubového zamestnávateľa – 1. FC Norimberg.

Maka po zápase mrzeli, podobne ako jeho spoluhráčov, napriek pozitívnemu výkonu i výsledku nepremenené šance, ktorých mali Slováci k dispozícii niekoľko: „Poliaci robili v rozohrávke chyby, čo sme dvakrát využili. V prvom polčase sme mohli streliť minimálne päť gólov,“ uviedol Mak, podľa ktorého zverenci trénera Jána Kozáka odčinili v priebehu duelu pasivitu z úvodných minút: „Nezačali sme vôbec dobre, potom sme to otočili. Po polhodine hry sme začali hrať oveľa agresívnejšie a napádať ich. Marek Hamšík najprv krásne prihral na gól Kuckovi, potom aj mne. V druhom polčase to museli Poliaci otvoriť a my sme už výsledok ustrážili. Sme radi, že sme si udržali čisté konto.“

Slovenskí reprezentanti sa po zápase zhodli, že Poliaci ich hrou neprekvapili. Nečakali však reakciu tribún, ktoré po inkasovaných góloch a slabom výkone domácich reprezentantov prestali povzbudzovať „bielo-červených“, desať minút pred koncom si „kibici“ pri tlaku Slovákov žiadali skandovaním „Ešte jeden!“. „Prekvapili ma fanúšikovia Poliakov, že na nich pískali. Môžeme za to my, lebo sme hrali dobre a nedovolili sme Poliakom nič spraviť,“ uzavrel hodnotenie piatkového víťazného zápasu Róbert Mak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #gól #mak #piskot