Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé! Slováci vyhrali v Poľsku 2:0. A mohli aj viac

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili 2:0 (2:0) v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí vo Vroclave nad domácimi Poliakmi.

15.11.2013 21:52 , aktualizované: 22:40
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka oslávil gól proti Poľsku tradičným saltom.
debata (11)

Úvodný gól strelil v 31. min po rohovom kope Miroslava Stocha a nezištnej prihrávke Mareka Hamšíka stredopoliar FC Janov Juraj Kucka. Druhý presný zásah zverencov Jána Kozáka pridal o osem minút krídelník Róbert Mak, opäť asistoval Hamšík. Slováci mohli pridať aj viac gólov, ale tutovky Stocha, Kucku, Maka a Bakoša zostali nevyužité.

Poľsko – Slovensko 0:2 (0:2)
Góly: 30. Kucka, 38. Mak, ŽK: 20. Škrtel, 34. Hamšík, 71. Pekarík (všetci Slovensko), rozhodovali: M. Borg, Spiteri (obaja Malta), Scerri (Jap.)
Poľsko: Boruc – Olkowski, Jedrzejczyk, Kaminski, Kosznik (87. Marciniak) – Blaszczykowski, Krychowiak (87. Pazdan), Jodlowiec (76. Maczynski), Sobota (75. Robak), Mierzejewski (67. Brzyski) – R. Lewandowski
Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan – Pečovský (90. Šesták), Kucka (90.+ Saláta) – Mak (63. M. Ďuriš), Hamšík (85. Čišovský), Stoch (74. Švento) – A. Nemec (63. M. Bakoš)

Už po 100 sekundách zaujal pekný, no nepresný volej Hamšíka. Na konci 7. min odpovedal strelou Jodlowiec, jeho pokus Škrtel hlavou tečoval na rohový kop. Domáci mali na začiatku prevahu, v úvodnej štvrťhodine zahrávali až štyri rohy. V 28. min sa dostali k rohovému kopu aj Slováci a hneď z toho bolo nebezpečenstvo – Škrtelovu hlavičku zneškodnil s problémami Boruc.

Už o dve minúty Stoch skvele vysunul Nemca, ale tomu zabránil skórovať dobrým vybehnutím domáci brankár. Slováci zakončili svoju vynikajúcu trojminútovku gólovým zápisom Kucku. Stredopoliar talianskeho Janova vyťažil z výbornej práce Hamšíka, ktorý mu umne naservíroval loptu pred prázdnu bránku.

zväčšiť Juraj Kucka a jeho oslava gólu do siete Poľska. Foto: SITA, Czarek Sokolowski
Juraj Kucka Juraj Kucka a jeho oslava gólu do siete Poľska.

Náskok hostí mohol zvýšiť Stoch, ale v sólovom nájazde nepotrestal obrovskú chybu Boruca pri rozohrávke. O pár sekúnd už bolo 0:2, keď sa perfektne na hranici šestnástky uvoľnil Mak a ľavačkou poslal loptu do siete. V úlohe nahrávača bol opäť Hamšík. Poliakov mohol poslať do kolien Kucka, ale zlyhal v tutovke po ďalšej obrovskej chybe domácich v rozohrávke.

„Kozákovci“ pokračovali v parádnom výkone aj na začiatku druhého polčasu, v 50. min ďalší sólový nájazd nepremenil na gól Mak. Až v 54. min sa dostali k zakončeniu aj domáci, ale strela Kosznika spoza pokutového územia letela vysoko nad. Po necelej hodine Kozáčik bez problémov lapil Mierzejewského strelu. V 64. min sa prezentoval prudkou, no nepresnou strelou Sobota.

Na druhej strane mohol zvýšiť vedenie hostí Bakoš, ale namiesto strely volil prihrávku a domáci následne zažehnali nebezpečenstvo. V záverečnej fáze zápasu už tempo pre množstvo striedaní na oboch stranách nebolo také rýchle. Až tri minúty pred koncom riadneho hracieho času pohrozili Poliaci strelou z diaľky, ale Kozáčik bol pozorný. V nadstavenom čase ešte Kucka odkopol loptu do bezpečia pri skrumáži pred hosťujúcim gólmanom.

Hlas:

Ján Kozák (tréner SR): „Po takomto zápase sa človeku dobre hodnotí, nakoľko sme počas celého stretnutia boli lepším mužstvom. Domáci mali nejaké šance, ale my sme dali dva góly a zahodili ďalšie štyri či päť gólových príležitostí. Najmä na ihrisku kvalitného súpera je to veľmi pozitívne. Pokiaľ ide o výkon mužstva, som maximálne spokojný. Absolútne ma nemrzí, že sme nedali aj viac gólov, aj keď sme mali na to príležitosti. Teší ma najmä to, že sme si utvorili tie šance. Na druhej strane, také šance by sa mali premieňať. Ustrážili sme kvalitných hráčov súpera či už je to Lewandowski alebo Blaszczykowski.“

Róbert Mak (stredopoliar SR a strelec druhého gólu): „Nezačali sme vôbec dobre, potom sme to otočili. Marek Hamšík najprv krásne prihral na gól Kuckovi, potom aj mne. V druhom polčase to museli Poliaci otvoriť a my sme už výsledok ustrážili.“

Marek Hamšík (stredopoliar SR a autor dvoch gólových prihrávok): „Podali sme dnes dobrý výkon. Sme radi, že sme vyhrali. Pozerali sme sa sami na seba a nie na Poľsko, mali sme dobrú obranu a ešte lepšie protiútoky. Rozdiel v skóre mohol byť aj vyšší.“

Ján Ďurica (obranca SR): „Dnes sme na ihrisku bojovali, tréner nám stále opakuje, že si máme užívať zápasy a hrať so srdcom. Škoda kvalifikácie, ktorá nám nevyšla. Duely pod novým trénerom ukazujú, že to bola zmena k lepšiemu.“

Stanislav Šesták (útočník SR): „Poliaci museli útočiť, otvárali sa tam diery najmä v obrane. To sme chceli využiť, mali sme tam pár sľubných akcií. Škoda, že sme ich nedotiahli. Poliaci nastúpili v novozloženej obrane, určite to pre nich nebola žiadna výhoda. Som rád, že sme zvíťazili.“

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Vroclav