Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie som zlý muž, bráni sa Mak

Slovenský futbalista 1. FC Norimberg Róbert Mak odmieta, že je zlý muž. "Nemyslím si, že som vyviedol niečo hrozné," smeje sa 22-ročný ofenzívny stredopoliar slovenskej reprezentácie.

12.11.2013 18:04
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak.
debata

Jeho meno sa už niekoľkokrát rozmazávalo v nemeckých médiách. Pred rokom napadol ostrými slovami na sociálnej sieti trénera Heckinga, za čo schytal pokutu 10-tisíc eur a na krátky čas ho preradili do rezervy. Problémom sa nevyhol ani po príchode ďalšieho kouča Wiesingera, ktorý mu dal novú šancu. Pred vyše mesiacom vypustil spoločnú večeru tímu a vyrazil na Slovensko na reprezentačný zraz, ale musel sa vrátiť a absolvovať nedeľňajší tréning. Dostal takisto trest a pokutu.

„To, čo sa píše v nemeckých novinách, nie je pravda. Prišlo síce k nedorozumeniu medzi mnou a trénerom, jednoducho sme si nerozumeli. Vysvetlili sme si to a už sa nič také nestane. Čo s tým teraz narobím? Musím to prehrýzť a sústrediť sa na futbal,“ bráni sa. Potvrdil, že absolvoval nedávno pohovor aj s legendou norimberského futbalu Markom Mintálom, ktorý pôsobí v klube ako tréner.

Norimberg má opäť nového kouča. Holanďan Gertjan Verbeek sa posadil na lavičku pred troma týždňami. „O moju minulosť sa vôbec nezaujímal, nehovorili sme o tom spolu. Cítim jeho dôveru, vrátil som sa do zostavy, po troch zápasoch som síce uplynulú sobotu nenastúpil, ale vyradilo ma len drobné zranenie. Posledné dni som naplno trénoval, už by malo byť všetko v poriadku.“ Podľa Maka je problémom najmä fakt, že Norimbergu sa v bundeslige stále nedarí. Je posledný, ako jediný po dvanástich kolách ešte nevyhral.

„Keď sa nedarí mužstvu, je to stresujúce. Nevieme to zlomiť, ťažko sa nám strieľajú góly. Naposledy sme viedli v Mönchengladbachu, rozhodca nám neuznal čistý gól, neodpískal penaltu v náš prospech. V závere sme dostali za desať minút tri góly…“

Mladý futbalista má teraz dôveru aj reprezentačného trénera Jána Kozáka, ktorý ho na predchádzajúce zápasy nepovolal. „Nepovažoval som za vhodné ho nominovať, keď mal klubový trest. Teraz dostáva šancu, hral zápasy, podával dobré výkony. Rešpektujeme jeho schopnosti, je to kvalitný hráč, preto je opäť medzi nami,“ vysvetlil Kozák.

Mak by si rád napravil náladu v reprezentačnom drese v piatkovom súboji s Poľskom. „Konečne by som chcel zažil aj pocit z výhry, dlho som sa z nej netešil,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak