Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci lepší aj v oslabení. Vyhrali, ale ešte nepostúpili

Mladí slovenskí futbalisti mieria na majstrovstvách sveta do 17 rokov do osemfinále.

23.10.2013 20:01 , aktualizované: 21:25
Futbal, Slovensko, reprezentácia do 17 rokov Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov do 17 rokov.
debata (4)

Po výbornom výkone vybojovali prvé víťazstvo v A-skupine, keď zdolali domáci tím Spojených arabských emirátov 2:0 (1:0) napriek tomu, že celý druhý polčas hrali oslabení o vylúčeného Griča.

V druhom zápase Brazília zdolala Honduras 3:0, čo znamená, že slovenskí futbalisti obsadili v skupine tretie miesto, majú len o jeden gól horšie skóre ako Honduras. Ten spolu s Brazíliou má už istý postup, Aj Slováci si môžu zahrať v osemfinále, lebo doň postúpia ešte štyri najlepšie tímy z tretích miest.

Slovenský tím mal celý prvý polčas prevahu, vypracoval si niekoľko šancí a jeho náskok mohol byť aj výraznejší. Dal však len jeden gól, keď v 36. min jeho najlepší strelec Vestenický po ideálnom centri priamo na hlavu otvoril skóre. V poslednej minúte prvej časti musel Grič po prísnom verdikte venezuelského rozhodcu opustiť predčasne ihrisko – za šľapák dostal druhú žltú a po nej červenú.

Po prestávke aj bez jedného hráča v poli boli Slováci lepší, pokračovali v aktívnej hre a v 68. min si poistili tri body – po Haraslínovom rohu dal druhý gól opäť hlavou nitriansky útočník Vestenický (už štvrtý na tomto šampionáte). Svoju radosť prejavil aj tým, že si vyzliekol dres, za čo dostal žltú kartu, našťastie, len prvú na šampionáte a ak jeho tím postúpi, môže v ďalšom zápase nastúpiť.

Zverenci Ladislava Pecka mali aj v ďalšom priebehu šance, azda najväčšiu desať minút pred koncom po Hromadovej akcii striedajúci Chvátal, ktorý vo výbornej pozícii prestrelil. Slováci sa do posledných sekúnd pokúšali streliť tretí gól. Ak by sa im to podarilo, dostali by sa v tabuľke pred Honduras a znamenalo by to ich priamy postup do osemfinále. Takto budú čakať na ortieľ až do piatkového večera.

Slovensko „17“ – SAE „17“ 2:0 (1:0)
Góly: 36. a 68. T. Vestenický, ŽK: 2. Grič, 15. Haraslín, 68. T. Vestenický, 68. Hromada – 47. A. Omar, 72. Humaid, 75. Hussain, 87. R. Ahmed, ČK: 45. Grič (SR) po druhej ŽK, rozhodoval: Soto (Ven.)
Slovensko: Junas – Vodecký (46. Sipľak), Vavro, Grič, Kupec – F. Lesniak, Hromada – A. Kadlec, Haraslín (90.+ Čmelík), Špalek – T. Vestenický (80. Chvátal)
SAE: M. Alshamsi – Ahmad, J. Omar (46. Alameri), R. Ahmed, Alkhasibi – Humaid, S. Alshamsi, A. Omar, Khalfan (52. Hussain) – Kazim (46. Lashkari), Ak­beri

Ladislav Pecko (tréner SR „17“): „Išli sme do zápasu s tým, že musíme vyhrať, ak chceme pomýšľať na postup. Myslím si, že sme boli lepším tímom počas celého duelu, hoci sme dlho hrali v oslabení. Kráčali sme za víťazstvom, mali sme dostatok šancí. Vylúčenie v prvom polčase nás trošku pribrzdilo, ale chlapci zápas zvládli tak, ako sme si predstavovali. Zajtra si urobíme voľný deň. Ak osud určí, že postúpime, tak sa budeme pripravovať ďalej. Ak nie, tak odcestujeme s pocitom dobre odvedenej práce. Podľa mňa sme ukázali, že sme tu boli právom.“

Konečná tabuľka A-skupiny
    Z V R P S B
1. Brazília 3 3 0 0 15 : 2 9
2. Honduras 3 1 1 1 4 : 6 4
3. Slovensko 3 1 1 1 5 : 8 4
4. SAE 3 0 0 3 2 : 10 0
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ms 17