Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pecko pred štartom MS: S Brazíliou chceme bodovať

Mladých slovenských futbalistov čaká veľká premiéra. Prvý raz v histórii si zahrajú na majstrovstách sveta do 17 rokov a hneď štart bude výnimočný. Vo štvrtok popoludní (od 15.00) nastúpia v otváracom súboji šampionátu s Brazíliou v Abú Zabí, aj v tejto vekovej kategórii najúspešnejším svetovým výberom, ktorý získal tri tituly.

17.10.2013 08:00
futbalisti do 17 rokov, radosť Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov do 17 rokov.
debata (1)

„Dobrý vstup do turnaja je veľmi dôležitý. Neprekáža mi, že začíname s veľkým favoritom, aspoň sa ukáže naša sila. Ak na neho nebudeme mať, musíme sa sústrediť na ďalšie dva zápasy. Verím však, že odohráme dobrý zápas a chceme aj bodovať. Potešila by ma remíza, bolo by to pre nás veľké povzbudenie. Ťažko však prognózovať, pretože s Brazílčanmi sme nikdy predtým nehrali,“ zdôraznil v rozhovore pre Pravdu z dejiska šampionátu slovenský tréner Ladislav Pecko.

Podľa neho sú všetci hráči zdraví a v pohode. „Doteraz sme trénovali na inom štadióne, až v stredu popoludní sme mali oficiálny tréning na ihrisku, kde sa bude vo štvrtok hrať,“ dodáva.

Jeho zverenci si vybojovali účasť na MS vo finálovom turnaji ME, ktorý sa hral v máji v slovenských mestách a domáci v ňom vybojovali štvrté miesto. Brazílčanov má zmapovaných, videl ich v piatich zápasoch. „To isté určite platí aj opačne. Brazílčania nás majú akiste na záznamoch minimálne zo stretnutí, ktoré sme na jar odohrali na domácom šampionáte, vedia o nás všetko podstatné. Na takejto úrovni je to samozrejmé aj v mládežníckych kategóriách.“

Slovenská výprava je už desať dní v dejisku turnaja. Najskôr výber absolvoval sústredenie v Dubaji. „Bolo veľmi dobré, že sme pricestovali o pár dní skôr. Zatiaľ bolo všetko v poriadku, podmienky sú výborné, bývanie i strava. Zvykli sme si v pohode na inú klímu, cez deň je vyše tridsať stupňov, podvečer sa rýchlo stmieva a aj teploty klesajú. Raz sme boli aj pri mori a keď zájde slnko, chlapci sa chodia kúpať do hotelového bazéna.“

Na záver sústredenia v Dubaji odohrali Slováci prípravný zápas s Uruguajom, posledným finalistom MS, vyhrali 2:1. Po ňom sa presunuli už do Abú Zabí.

„S Uruguajom to bol dobrý zápas. Chvalabohu, že sme ho hrali a vieme, čo nás asi čaká. Bola to však len príprava, teraz to bude náročnejšie i nervóznejšie. Musíme posledné výkony zopakovať v turnaji, keď to bude najdôležitejšie. Ak chlapci odovzdajú na ihrisku všetko, čo v nich je, potom majú šancu na dobré výsledky,“ pokračoval Pecko.

O zostave má v podstate jasno, bude takmer rovnaká ako na začiatku súboja s Uruguajom. „Akurát v ňom nehral Lukáš Haraslín, ktorý mal problémy s členkom a šetrili sme ho.“

Haraslín bol na ME kapitánom, ale teraz bude mať pásku Hromada, predchádzajúci kapitán, ktorý na domácom šampionáte nehral kvôli zraneniu. „Nechal som to na chlapcoch, aby sa rozhodli. Hromada je v tíme osobnosť, nenadarmo sa dostal do Juventusu, verím, že bude opäť oporou,“ doplnil Pecko pred štartom.

S Brazílčanmi sa stretávajú v hoteli
Slovenskí futbalisti sa s dnešným súperom denne stretávajú v luxusnom päťhviezdičkovom hoteli Intercontinental. „Bývajú v ňom všetky tímy našej skupiny. Neprekážame si, je to veľký hotel, každý máme k dispozícii jedno poschodie, svoje miestnosti na mítingy i samostné jedálne. Míňame sa, keď ideme na tréning alebo z neho. Hotel je strážený, ale s tým nemáme problém, môžeme sa v pohode pohybovať, necítime nijaké obmedzenia,“ priblížil Pecko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Ladislav Pecko #MS vo futbale do 17 rokov