Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Futbalové skóre už je hrozivé

Skóre začína byť hrozivé - 1:9. Z desiatich kvalifikácií postúpili futbalisti len z jednej. Česť výnimkám, ale dych strácajú už na polceste. Aj poslednú len dotrpeli. A s nimi ich fanúšikovia.

17.10.2013 13:00
Slovenskí futbalisti Foto: ,
Základná zostava slovenských futbalistov v Lotyšsku.
debata (1)

Na žreb nemôžu nadávať. V troch kvalifikáciách za sebou nechytili mužstvo z absolútnej špičky. A spoliehať sa, že cestu na šampionát im neskríži nijaký silnejší tím, je rovnako pravdepodobné ako plné štadióny na slovenskej lige.

Teraz skončili v skupine tretí, ale získali najmenej bodov v histórii, s výnimkou päťčlennej skupiny. Za barážovým flekom zostali dvanásť bodov. Taká priepasť neexistuje ani v jednej z ďalších skupín. A pred ročnou uzávierkou im hrozí doteraz najhorší účet – z deviatich zápasov majú na konte jedinú výhru.

Pod deviatou kvalifikačnou kapituláciou je podpísaný Kozák, ale ťažkú situáciu už zdedil. Slovensko padlo v rebríčku FIFA na 60. miesto a úspešne atakuje historické minimum. Nový kouč zobral tím v žalostnom stave a pokúsil sa o malý zázrak. Zatiaľ sa mu nepodaril, z piatich zápasov vyhral jediný. Mužstvo síce prebral z kómy, ale stále je neúspešné.

Víťazstvo v Bosne stálo za to, ale odvtedy hra zasa padá. Záblesky sa objavovali vždy aj v minulosti, ale nikdy neznamenali výkonnostnú stabilitu.

Po súboji v Rige akoby všetko bolo zasa v starej norme. Okrem úvodu sa na hru nedalo príliš pozerať. Kriticky nabrúsený tréner už zmiernil tón, videl nepríjemného súpera i objektívne príčiny, pozitívne momenty i statočné úsilie. Z lavičky vyzerá hra vždy inak ako z hľadiska…

Nik sa nemôže fanúšikom diviť, že im dochádza trpezlivosť. Futbalisti už pričuchli k úspechu, ale jeden postup z desiatich pokusov je malá dávka radosti na dvadsať rokov…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2014 #názor #slovenská futbalová reprezentácia