Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec: Neviem, pre koho to hráme

Ak je futbalový divák dvanástym hráčom na ihrisku, potom reprezentácia Bosny a Hercegoviny odohrala oba zápasy proti Slovensku v značnej výhode. Po piatkovom stretnutí v Zenici ovládli Balkánci aj štadión pod Dubňom.

11.09.2013 02:10
Slovensko - Bosna a Hercegovina Foto: ,
Fanúšikovia Bosny na zápase v Žiline.
debata (11)

Aj keď tréner Ján Kozák deň pred duelom privítal avizovanú hojnú účasť Bosniakov v Žiline, jeho zverenci po zápase neskrývali rozpaky. „Priznám sa, že toto som ešte nikdy nezažil,“ komentoval drvivú prevahu hosťujúcich fanúšikov v hľadisku útočník Adam Nemec.

„Nepremenili sme niektoré sľubné šance, čo ma mrzí, ale ak máme hrať doma pred bosnianskym publikom, je to ešte väčšia škoda. Bol to vlastne ďalší náš zápas vonku. Neviem, pre koho to hráme, bohužiaľ,“ dodal roztrpčene útočník druholigového nemeckého klubu Union Berlín.

V utorok azda najlepší Slovák na ihrisku, Vladimír Weiss ml. odmietol, že by divácka kulisa ovplyvnila herný prejav „kozákovcov“.

„Snažili sme sa na to nekoncentrovať. Je krásne, ak vás príde na výjazd podporiť tak veľa ľudí, naopak, je mi trošku ľúto, že naši chýbali. Vieme však, že v tejto kvalifikácii sme nehrali tak, ako si to náš fanúšik predstavoval,“ povedal po stretnutí Weiss.

zväčšiť Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny v utorok... Foto: Renáta Jaloviarová
fanúšikovia Bosny Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny v utorok zaplnili žilinské ulice a počas zápasu vytvorili hosťom domáce prostredie.

Aj obranca Peter Pekarík si chvíľami na ihrisku pripadal ako v piatok v bosnianskej Zenici pri Sarajeve. „Treba však poďakovať slovenským fanúšikom, ktorí prišli na zápas a dúfať, že si ich podobnými výkonmi opäť nakloníme na svoju stranu,“ dodal.

Kapitán Slovákov Martin Škrtel zasa fanúšikov z Bosny ocenil. „Prišli, aj keď prvý zapas doma prehrali. Viem, že v poslednom období atmosféra okolo národného tímu nebola dobrá, preto musíme podobnými výkonmi ako proti Bosne diváka pritiahnuť naspäť,“ skonštatoval 28-ročný obranca.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Slovensko #reprezentácia #Škrtel #kvalifikácia MS 2014 #Bosna a Hercegovina #weiss #divák #Nemec