Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dali nám z dvoch šancí jeden gól, my by sme ten druhý nestrelili do rána

Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali v kvalifikácii na MS 2014 s Litvou 1:1 a už hádam ani ten najvernejší fanúšik neverí, že Škrtel a spol. poletia na záverečný šampionát do Brazílie.

23.03.2013 03:00
Škrtel, Mikuckis Foto: ,
Martin Škrtel (vpravo) bojuje o loptu s Tomasom Mikuckisom.
debata (34)

Sklamanie hráčov po strate ďalších dvoch bodov bolo obrovské. Väčšina z nich napriek tomu aj v piatok po zápase tvrdila, že kvalifikácia stále nie je “v ťahu“. Ich odhodlanie a optimizmus však vyzneli veľmi neisto a nepresvedčivo.

“Naša šanca postúpiť sa opäť zmenšila. Ale pokiaľ tam nejaká je, treba sa o ňu biť. Musíme odohrať každý zápas naplno a uvidíme, ako to nakoniec dopadne,“ zhodnotil vyhliadky Slovákov kapitán Martin Škrtel.

Po piatku už 60-násobný reprezentant tvrdí, že tím splnil všetko to, na čom sa v kabíne dohodol. “Od začiatku sme do nich vleteli. Dominovali sme celých 90 minút, ale súper bol na rozdiel od nás efektívny. Dali z dvoch šancí jeden gól," povedal 27-ročný stopér Liverpoolu.

Kameňom úrazu na žilinskom hrboľatom trávniku bolo podľa neho nepremieňanie šancí. Škrtel spomenul hlavne tú z prvej minúty, keď Juraj Kucka z troch metrov prehlavičkoval bránu hostí. “To bolo ťažšie nedať, ako dať,“ poznamenal s tým, že jeho tím mal následne niekoľko ďalších možností rozhodnúť zápas už na začiatku.

“Ale dnes by sme gól nedali hádam ani do rána,“ skonštatoval..

Sám mal pritom dve veľké šance, v prvom polčase sa z uhla šestnástky rútil na brankára Litvy Karčemarskasa, ale vo finálnej fáze potvrdil, že je nekompromisný obranca a nie chladnokrvný zakončovateľ. V druhom polčase zasa prudkou hlavičkou natiahol už náhradného gólmana hostí Arlauskisa.

Slovenskí futbalisti privítajú v utorok opäť v Žiline súpera podstatne zvučnejšieho mena. A aj keď duel zo Švédskom bude iba priateľský, Škrtel sľubuje: “Pokúsime sa remízu s Litvou odčiniť“.

34 debata chyba