Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovácia nastúpia s Muchom v bránke. Hipp nechce futbalovú samovraždu

Jeden z dvojice trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga prezradil základnú zostavu, ktorú spolu s Michalom Hippom pošlú na trávnik v stredajšom prípravnom zápase v Rotterdame proti Holandsku (hrá sa od 20.30 h).

29.05.2012 19:19
Ján Mucha Foto:
Brankár Ján Mucha v akcii.
debata (2)

Jeden z dvojice trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga prezradil základnú zostavu, ktorú spolu s Michalom Hippom pošlú na trávnik v stredajšom medzištátnom prípravnom zápase v Rotterdame proti Holandsku (hrá sa od 20.30 h).

V bránke dostane príležitosť gólman anglického klubu FC Everton Ján Mucha ml. Obranná štvorica nastúpi v zložení Peter Pekarík, Kornel Saláta, Tomáš Hubočan, Dušan Švento. Na poste defenzívnych štítov sa objavia Karim Guédé a opäť netradične aj Marek Čech. V strede poľa bude „operovať“ trio Miroslav Stoch, kapitán Marek Hamšík a Michal Breznaník a na hrote bude jediný vysunutý útočník – kanonier českej Plzne Marek Bakoš.

V porovnaní so sobotňajším prípravným duelom s Poľskom je v základnej zostave šesť zmien. Slovenskí tréneri teda plnia to, čo vopred avizovali – dávajú príležitosť veľkému počtu hráčov a chcú ich vidieť priamo v zápase. „Je tam šesť nových hráčov. Najdôležitejšie pre nás je, aby sme videli čo najviac hráčov v akcii,“ povedal po vymenovaní členov základnej jedenástky Griga, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil aj vo Feyenoorde Rotterdam. Stredajší duel sa teda uskutoční v sídle jeho niekdajšieho zamestnávateľa.

Oranjes síce prehrali minulý týždeň dva zápasy po sebe, keď nestačil na Bayern Mníchov (2:3) a ani Bulharov (1:2), v dueli so Slovákmi sú však favoritmi. „Súper patrí k najťažším možným. Holanďania nie sú zvyknutí prehrať dva zápasy za sebou. Majú veľmi dobrú ofenzívu, čo je skúška pre našich hráčov a pre defenzívu. Chceli by sme byť nebezpeční aspoň tak ako proti Poliakom, kde sme si utvorili niekoľko príležitostí, ale chceme byť efektívnejší,“ pripomenul sobotňajšie meranie síl v rakúskom Klagenfurte s Poliakmi (0:1) Stanislav Griga.

Jeho slová doplnil aj Michal Hipp: „Holanďania dbajú na prechod do útoku. Proti Bulharom mali obrovskú prevahu. Vo všetkých ich zápasoch, ktoré som videl, mali väčšinové držanie lopty. Chalanov sme pripravovali najmä na ich kvalitnú ofenzívu. Sú to majstri v protiútokoch, doplatili sme na to v osemfinále MS 2010. Nechceme proti nim betónovať v obrane, ale zasa na druhú stranu nemôžeme s nimi hrať otvorenú partiu, pretože to by bola futbalová samovražda.“

Holanďanom patrí v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie štvrté miesto, Slovensko je na 34. pozícii. Hamšík a spol. však už viackrát dokázali, že sa im lepšie hrá v úlohe outsidera a potrápili už nejedného favorita.

Základná zostava SR v zápase proti Holandsku: 
Mucha – Pekarík, Saláta, Hubočan, Švento – Guédé, Čech – Stoch, Hamšík, Breznaník – Bakoš

2 debata chyba