Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss mladší: Mrzí ma, že som gólom neprispel k víťazstvu

Krídelník Vladimír Weiss ml. si v piatkovom stretnutí v B-skupine kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2012 v Jerevane proti domácemu Arménsku otvoril strelecký účet v seniorskej reprezentácii SR. Zverenci jeho otca Vladimíra Weissa st. však nečakane prehrali 1:3 a so šiestimi bodmi zostali na druhom mieste tabuľky. Predstihnúť ich však môžu Rusi, ktorí majú k dobru piatkovú večernú dohrávku v Írsku.

08.10.2010 20:50
Vladimír Weiss ml. Foto:
Vladimír Weiss ml.
debata

„Škoda, že môj prvý gól v seniorskej reprezentácii neprispel k zisku minimálne bodu,“ neskrýval sklamanie 20-ročný ofenzívne ladený stredopoliar, ktorý prekonal arménskeho brankára Berezovského v 37. min, keď vyrovnával na 1:1.

Krídelník škótskeho klubu Glasgow Rangers si šikovne spracoval odrazený center Miroslava Karhana v pokutovom území súpera, hodil si loptu medzi troch protihráčov, prvých dvoch sa zbavil efektnou kľučkou doprava a prudkou strelou pomedzi tretieho obrancu a brankára rozvlnil sieť. Weiss ml. sa strelecky presadil v 15. dueli v najcennejšom drese. Pred ním skóre duelu otvoril Jurij Movsisjan a po polčasovej prestávke pridali góly aj Gevorg Ghazarjan a Henrich Mchitarjan.

Slováci sa zodpovedne pripravovali na svojho súpera. Kouč Weiss st. však upozorňoval, že Arméni hrajú podobným štýlom ako Rusi a sú veľmi rýchli a kombinačne kvalitní, ale jeho zverenci v Jerevane na nich jednoducho nestačili. „Vedeli sme presne, čo budú proti nám hrať a snažili sme sa ich ubrániť, ale, žiaľ vpredu boli strašne rýchli a výborne nakopávali lopty na toho svojho hrotového útočníka,“ pochválil hru súpera a vyzdvihol výkon Jurija Movsisjana Weiss ml. a vzápätí dodal: „Práve Movsisjan znamenal pre nás najväčšie nebezpečenstvo. Výborne si zabiehal za obranu, vedel podržať loptu a zatiaľ si jeho spoluhráči z druhej vlny nabiehali do našej šestnástky.“

Slováci teda po piatich víťazstvách v rade na pôde súpera zaváhali až v šiestom takomto kvalifikačnom zápase. Zverenci trénera Vladimíra Weissa uspeli v eliminácii o účasť na MS 2010 postupne v San Maríne, Česku, Severnom Írsku a Poľsku, v tomto roku pridali aj veľmi cenný triumf v kvalifikácii ME 2012 v Rusku, no svoju šnúru zakončili v Arménsku.

debata chyba