Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľúčové zápasy weissovcov zrejme väčšina Slovákov neuvidí

V stredu 6. októbra popoludní to vyzeralo tak, že slovenskí futbaloví fanúšikovia uvidia oba najbližšie kvalifikačné zápasy A-tímu SR o postup na ME 2012 v Arménsku (piatok 8. októbra od 17.00 SELČ v Jerevane) a s Írskom (v utorok 12. októbra od 20.30 h v Žiline) iba na obrazovkách platenej televíznej stanice DIGI Sport. A to aj napriek tomu, že verejnoprávna televízia STV je stále pripravená odvysielať a odkomentovať obe stretnutia.

06.10.2010 16:33
Ďurica Škrtel Hamšík futbal Foto:
Slovenských futbalistov takmer nikto na Slovensku v televízii neuvidí. STV totiž duely s Arménsko a Írskom vysielať podľa všetkého nebude.
debata (15)

Dôvodom prechodu zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie na obrazovku stanice DIGI Sportu, ktorá, mimochodom, ešte stále nemá licenciu na vysielanie programu na Slovensku, je nedomyslená zmluva, ktorú uzavrel nový marketingový partner Slovenského futbalového zväzu (SFZ) so spoločnosťou s veľmi malým pokrytím na území Slovenska (v súčasnosti má približne 280 000 predpla­titeľov, pozn.). Preto piatkový duel slovenských reprezentantov z Arménska, ako aj utorňajší zo Žiliny proti Írsku pravdepodobne neodvysiela verejnoprávna STV s celoslovenským pokrytím, ale iba platená stanica bez platnej licencie.

„V tejto chvíli stále riešime možnosti ako dostať oba zápasy na obrazovky Slovenskej televízie. Sme pripravení rokovať so spoločnosťou, ktorá je vlastníkom vysielacích práv na futbalové zápasy, ale momentálne je táto otázka ešte stále otvorená. My sme prístupní akejkoľvek normálnej dohode, ktorá by prispela k tomu, aby obe stretnutia videli všetci futbaloví priaznivci na Slovensku,“ povedal hovorca verejnoprávnej televízie Peter Susko.

Ten tiež uviedol, že STV sa už nechce vracať k veciam, ktoré v minulosti na tému predaja vysielacích práv publikovala, lebo ich argumenty doteraz zostali nevypočuté. „Verím, že pri hľadaní cesty, ako zmeniť aktuálny stav okolo vysielania kvalifikačných zápasov slovenskej reprezentácie, nám pomôže aj nový prezident SFZ Ján Kováčik, ktorý sa hodlal do tohto problému zaangažovať hneď po zvolení do funkcie. My sme s ním ešte o tejto otázke nerokovali, lebo sme najprv začali vyjednávať so spoločnosťou, ktorá odpredala vysielacie práva. S ňou sa snažíme nájsť spoločnú reč, ale zatiaľ je to dosť komplikované,“ zdôraznil Peter Susko.

Podľa posledných správ domáci utorňajší zápas proti Írsku odvysiela pravdepodobne spolu s DIGI Sport aj iná televízia, ale ešte stále nie je jasné, ktorá. Je teda pravdepodobné, že domáci duel by mohla vysielať aj ďalšia televízia na Slovensku, čo by v tejto podľa fanúšikov nezmyselnej „televíznej vojne“ bol aspoň päťdesiatpercentný úspech. Peter Susko však priznal, že STV sa nevzdá možnosti priniesť na svojej obrazovke aspoň jedno futbalové stretnutie z práve prebiehajúcej kvalifikácie, kým bude akákoľvek nádej na úspech. „Vysielacie práva na tieto futbalové stretnutia zatiaľ nemáme,“ dodal hovorca STV Peter Susko.

15 debata chyba