Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi priznali 'Slovenský syndróm'

"Slovenský syndróm" znie titulok článku ruského denníka Izvestija, ktorý v piatok ešte rozoberá situáciu v ruskom futbale po prehre 0:1 so Slovenskom v kvalifikácii EURO 2012.

10.09.2010 11:08
Slovensko,radosť Foto:
Klbko slovenskej radosti.
debata (16)

Ruskí futbalisti podľa novín opäť nesplnili očakávania, keď zlyhali v jednom z kľúčových zápasov bojov o kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine.

„Po triumfe na európskom šampionáte pred dvoma rokmi sa ruský tím postupne vracia na hriešnu zem,“ konštatuje denník. Pripomína, že prehra od Slovákov pohla aj prezidenta Dmitrija Medvedeva, aby sa na svojom blogu krátko pozastavil nad výkonom domácich. „Naši to vo futbale prehrali. Zle. A hrali…,“ napísala hlava štátu.

Holandský tréner zbornej Dick Advocaat po zápase so Slovenskom bez podrobnejšej analýzy uviedol, že jeho tím hral dobre a že je teraz pripravený na „hádzanie blatom“.

„Nehľadiac na vyhlásenia Advocaata je úplne jasné, že v tíme sú hráčske problémy a teraz sa môžu objaviť aj psychické,“ píšu Izvestija. Denník pritom varuje trénera, aby si vzal z porážky poučenie a nebral ju ako nešťastnú náhodu, inak bude na potrebnú nápravu neskoro.

16 debata chyba