Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Weiss: Som veľmi spokojný, dali sme fantastický gól

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss žiaril po výhre 1:0 v druhom zápase kvalifikácie EURO 2012 na horúcej pôde v Moskve (1:0) spokojnosťou. Slováci majú za sebou skvelý štart do bojov o kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine, po domácej výhre 1:0 nad organizovaným Macedónskom v hodine dvanástej dobyli aj Rusko a sú na čele B-skupiny bez straty kvetinky.

07.09.2010 20:55
Vladimír Weiss Foto:
Tréner Vladimír Weiss.
debata (18)

Kouč osemfinalistu MS po stretnutí ocenil najprv výkon svojho tímu. „Som veľmi spokojný, veď sme hrali proti jednému z najlepších tímov v Európe. Dali sme fantastický gól a kontrolovali hru. Rusi mali výborné šance, nás podržal brankár Mucha. Máme veľmi mladé mužstvo a rastieme deň odo dňa,“ hodnotil 45-ročný tréner, ktorý má aj trénerské skúsenosti z Ruska, kde rok a pol viedol Saturn Moskva.

Slováci sa v dueli sústredili na defenzívu, čo Weiss vysvetlil stanovenou taktikou: „Ťažko by sme hrali vyrovnanú celoplošnú hru, preto sme sa sústredili na protiútoky. Rusko má výborných agresívnych hráčov v obrane Žirkova a Aňukova, my takých nemáme, preto sme hrali iným systémom.“

Štyridsaťpäťročný šéf realizačného tímu tak zrazil na kolená krajinu, v ktorej v minulosti rok a pol zajedal z chlebíka ako klubový tréner Saturnu Moskovská oblasť. Po góle Miroslava Stocha z 27. minúty, ale aj pred ním, chrlili Rusi na svojho súpera oheň a síru. Slováci však ukázali úžasný charakter a obrovského ducha. „Miškovi Hippovi som na lavičke asi desaťkrát v priebehu zápasu povedal, že ak tu dnes vyhráme, tak neviem čo… Chlapcom som za víťazstvo sľúbil, že ich pozývam, kam budú chcieť. Nemyslím to však doslovne, hocikam to nebude,“ smial sa kormidelník SR.

V dobrej nálade odpovedal na otázku, kam teda povedú kroky jeho zverencov: „Marek Hamšík sa ma po zápase spýtal: ‚Tak, kam to bude tréner‘? Ja som mu povedal, že momentálne do lietadla. Sú to výborní chlapci,“ dodal hrdý kouč, ktorý ocenil najmä výkon stopéra Martina Škrtela: „Vravel som mu, nech sa ukáže tam, kde z neho vyrástol veľký hráč. Ukázal, že bol nad nimi, ale tiež Kornel Saláta hral fantasticky. Mali sme problémy s krajmi obrany, ale ustáli sme to,“ odfúkol si lodivod Weiss.

V tíme zdolaného súpera sa trénerovi Slovákov veľmi páčil Andrej Aršavin z Arsenalu Londýn. Ten mohol v 56. minúte otočiť priebeh zápasu, keď v tisícpercentnej šanci minul už prekonaného Muchu. „Pred troma rokmi som hovoril, že Aršavin bude raz hrať v Reale Madrid alebo v FC Barcelone. Čas ukázal, že je to skvelý hráč.“

18 debata chyba