Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vykupiteľ Hološko: Ten gól som už potreboval ako soľ

Útočník slovenskej reprezentácie Filip Hološko dokonale zastúpil absentujúceho Róberta Vitteka, keď v 91. minúte rozhodol o výhre nad Macedónskom.

04.09.2010 00:41
Hološko, Škrtel Foto:
Oslavujúci Filip Hološko (vľavo) a Martin Škrtel.
debata (1)

Ako hodnotíte zápas?
Bol veľmi náročný. Som naozaj rád, že fanúšikovia na nás nepískali, ale stále nás hnali vpred, no a napokon sme sa im za to odvďačili gólom.

Šiel ste intutívne v gólovej situácii na zadnú žrď?
Viac-menej som to skúšal celý zápas. Cez hráčov súpera sa však veľmi ťažko prechádzalo, našťastie nám to predsa len vyšlo. Marek Hamšík mi poslal perfektne loptu pred prázdnu bránku, no a to sa už asi ani nedalo nedať. Nadstavil som nohu a bol z toho gól.

Aj ho niekomu venujete?
Určite je pre moju rodinu, pre dve dcérky a manželku. Tá má za sebou ťažký pôrod, bol som pri nej… Som naozaj rád, že nie som žena (smiech).

V poslednom čase sú vám hviezdy naklonené. Narodila sa vám dcérka, dali ste gól v Európskej lige a aj teraz rozhodli duel s Macedónskom…
Potreboval som ten gól ako soľ. Som nesmierne šťastný, že ma nechal tréner na ihrisku až do posledného momentu a ja som sa mu odmenil gólom. Vďaka patrí samozrejme aj spoluhráčom, bez ich pomoci by mi to tam nepadlo.

Je to asi príjemný pocit, keď vám tréner verí.
Určite je to dobre. Po majstrovstvách sveta, kde som toho veľa hlavne pre zranenie neodohral, mi to bodlo na 100%. Musel som zaskočiť za zraneného Viťa (Róbert Vittek), čo sa mi napokon aj podarilo.

Cez macedónsky obranný val sa ale veľmi ťažko presadzovalo…
Nie je to jednoduché, keď útočite a pred vami stoja takmer všetci hráči súpera. Šancu na skórovanie mal už predtým Marek Hamšík, ale nedal. Trošku sme si zahrali na nervy, dobre to však dopadlo.

Opäť ste nastúpili v kopačkách od Marka Čecha?
Musel som si ich požičať ešte pred zápasom s Chorvátskom, kde mi nedošla batožina. V Turecku som aj vysvetľoval spoluhráčom, prečo mám na kopačkách meno Tatiana, čo je Markova manželka. Nastúpil som v nich aj teraz, do druhého polčasu som si ich však prezul.

Víťazstvo istotne povzbudí aj pred ďalším zápasom, ktorý odohrá Slovensku v Rusku.
Samozrejme, vždy sa lepšie odchádza na druhý duel s víťazstvom vo vrecku. Určite nám to pridá ešte viac na psychike. Rusko je favorit skupiny, my odchádzame do Moskvy ako oustsider zápasu, ale kožu určite lacno nepredáme.

Boli by ste teda s bodom spokojný?
Ako každý futbalista by som chcel vždy vyhrávať, ale priznávam, že bod z ruskej pôdy by bol výborný.

1 debata chyba