Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitky? Nás sa nebojte, hlásali macedónski fanúšikovia

Slovenská polícia by si asi priala každý jeden reprezentačný zápas ako ten, ktorý zverenci trénera Vladimíra Weissa odohrali s Macedónskom. Fanúšikovia z malej balkánskej krajiny totiž prišli vo výbornej nálade, boli milí a priateľskí.

03.09.2010 19:28
Fanúšikovia Macedónska Foto:
Fanúšikovia Macedónska.
debata (5)

Na úvodný duel pre oba tímy v skupine B sa vybrala z Macedónska skupinka 50 fanúšikov, ktorí sa tešili hlavne na dobrý futbal. „Verím naším chlapcom. Sme síce outsider zápasu, ale nikdy by som nepovedal, že náš tím ide prehrať. Bol by to krásny návrat domov, ak by sme získali nejaký bod,“ priznal fanúšik Vardaru Skopje Stevica.

Macedónci boli na rozdiel od ich obávaných susedov Srbov či Chorvátov milí, priateľskí, robili si spoločné fotky, a jasne tak dávali najavo, že vyhľádavanie potýčiek nie je ich špecialita. Keďže aj z hľadiska polície nešlo o rizikový zápas, priaznivci súpera mohli popíjať aj alkoholické nápoje. Pri štadióne sa tak občerstvili pivom.

„Nechodíme na futbal preto, aby sme sa vracali domov zo zápasov zbití. My sme fanúšikovia hry a našej krajiny, sme tu celé rodiny s deťmi. Snažíme sa hnať náš tím vpred a pomôcť mu. Nevyhľádavame bitky, veď súper by nás určite zlynčoval, my sa len chceme zabávať. Ak by sa aj dnes nezadarilo, nevadí, my budeme s našimi futbalistami i tak. Sme malá krajina, a tak sa vieme radovať aj z maličkostí,“ dodal po macedónsko-slovensky-anglicky Stevica a odišiel za svojimi krajanmi spievať oslavné macedónske pesničky.

5 debata chyba