Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále sa ma pýta na nemecké slovíčka, vraví o Raúlovi Jendrišek

Potvrdiť úspech z predošlej kvalifikácie, ale aj presadiť sa v tvrdej konkurencii nemeckého Schalke 04. To sú hlavné ciele Erika Jendrišeka v novej sezóne. Slovenský futbalový útočník bol jedným z desiatich hráčov, ktorí boli k dispozícii trénerovi Vladimírovi Weissovi na včerajšom reprezentačnom zraze. Prvom po juhoafrických majstrovstvách sveta.

09.08.2010 06:51
Erik Jendrišek Foto:
Strelec víťazného gólu Erik Jendrišek.
debata

„Všetko ide veľmi rýchlo. Ešte pred nedávnom sme sa tešili z úspechu na šampionáte a už sa zrazu pripravujeme na novú kvalifikáciu,“ povedal Jendrišek, ktorého Schalke prehralo vo víkendovom zápase o nemecký

Superpohár s Bayernom Mníchov 0:2. Napriek tomu, že presedel celý čas na lavičke, je v klube spokojný. „Jediným problémom je bývanie, ešte stále bývam v hoteli. To je však detail, ktorý časom doriešime,“ dodal rodák z Trstenej.

Jendrišek to v mužstve z Gelsenkirchenu nebude mať jednoduché. V útoku mu je veľkou konkurenciou aj slávny Raúl. Bývalý hráč Ružomberka, Hannoveru či Kaiserslauternu však príchod španielskej hviezdy nevníma negatívne. „Situácia sa pre mňa sťažila, ale nie vždy sa naskytne možnosť učiť sa od takého majstra zakončenia,“ tvrdí Jendrišek, ktorý s bývalým kapitánom Realu Madrid komunikuje po anglicky. „Stále sa ma pýta na nemecké slovíčka, učí sa,“ dodal so smiechom. „Je to naozaj veľký profík, veď takými vecami by sa nemusel zaoberať. Je vidieť, že chce tímu pomôcť.“

V úplne odlišnej situácii ako Jendrišek prišiel do Senca Kamil Kopúnek. Trnavský odchovanec je stále bez klubu. „Mám na stole konkrétne ponuky, ale myslím si, že pôjdem do Turecka,“ uviedol strelec víťazného gólu proti Taliansku na majstrovstvách sve­ta.

Ako sa 26-ročný stredopoliar udržiava v kondícii? „Mám urobený plán od kondičného trénera. Keď si chcem trochu zakopať do lopty, pomáha mi Peter Zelenský, Marek Ujlaky či Vlado Kožuch,“ dodal Kopúnek. Verí, že Slovensku sa po svetovom podarí prebojovať aj na európsky šampionát. „Súperi si nás budú viac všímať. Rusi aj Íri budú veľmi nebezpeční, ale aj my máme vysokú kvalitu,“ neobáva sa neúspechu Kopúnek.

Podľa desaťnásobného reprezentanta je stredajší zápas s Chorvátskom správnou prípravou na ostré súboje o body. „Je to veľmi dobrý súper. Každý hráč pôsobí v kvalitnej lige. Pre nás bude duel s nimi sviatkom,“ zakončil.

debata chyba