Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Weiss privítal v Senci len polovicu z 19-členného kádra

Slovenská futbalová reprezentácia sa stretla prvýkrát od úspešného účinkovania na nedávnych majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike v nedeľu popoludní na zraze v seneckom hoteli Dolphin. Tréner Vladimír Weiss privítal len polovicu hráčov z 19-člennej nominácie na stredajší prípravný zápas proti Chorvátsku (20.30 h na štadióne Pasienky v Bratislave).

08.08.2010 17:12
Vladimír Weiss Foto:
Tréner Vladimír Weiss.
debata

„Zvyšní chlapci sa k nám pripoja v priebehu nedeľňajšieho večera a pondelkového dopoludnia. V pondelok večer by sme už mali byť kompletní,“ povedal reprezentačný kormidelník Weiss st. na tlačovej konferencii a pokračoval: „Teší ma návrat Mira Karhana do reprezentácie. Z hráčov, ktorí neboli na majstrovstvách sveta, som povolal ešte Tomáša Hubočana zo Zenitu Petrohrad.“

Chorvátsko patrí aj napriek neúčasti na nedávnych MS 2010 k európskej špičke, o čom svedčí aj jeho postavenie v rebríčku FIFA. V jeho júlovom vydaní sa táto balkánska krajina nachádzala na 15. mieste, Slovensko je na 27. pozícii. Silu chorvátskeho výberu, ktorého trénerom je Slaven Bilič, si uvedomuje aj kormidelník SR.

„Čaká nás ťažký súper, typologicky podobný ako Macedónsko, ktoré je naším prvým súperom v kvalifikácii ME 2012. Chorvátska špička je výborná, väčšina ich hráčov pôsobí v popredných európskych kluboch akými sú Tottenham Hotspur či Bayern Mníchov. Aj keď Chorváti neboli na majstrovstvách sveta, majú veľmi silný káder,“ dodal Vladimír Weiss st. na margo najbližšieho súpera slovenských futbalistov.

Ešte v nedeľu podvečer čaká seniorský národný výber prvá tréningová jednotka, ktorú weissovci absolvujú od 18.30 h v Národnom tréningovom centre Slovenského futbalového zväzu v Senci.

Nominácia Slovenska na zápas s Chorvátskom

Brankári: Ján Mucha (FC Everton/Angl..), Dušan Kuciak (FC Vaslui/Rum.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).
Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz/Nem.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.)
Stredopoliari: Miroslav Karhan (1. FSV Mainz/Nem.), Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Juraj Kucka (AC Sparta Praha/ČR), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.)
Útočníci: Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Erik Jendrišek (Schalke 04/Nem.), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Turr.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.).

Náhradníci:
Brankári:
Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Hráči v poli: Martin Petráš (AC Cesena/Tal.), Peter Grajciar, Ivan Lietava (obaja Konyaspor/Tur.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Róbert Jež (MŠK Žilina), Igor Žofčák (Sparta Praha/ČR), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Adam Nemec (1. FC Kaiserslautern).

debata chyba