Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch: Kto sa nesnaží, nepresadí sa

Slovenský futbalista Miroslav Stoch má ďalší reprezentačný zárez. Tentoraz skrášlený prvým gólom v národnom tíme, ktorý strelil do siete San Marína v sobotňajšom zápase kvalifikácie na MS 2010.

06.06.2009 21:20
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch.
debata

Pomaly hviezdny hráč béčka Chelsea Londýn, ktorý však už takisto vie, aké je to nastúpiť na Stamford Bridge za prvý tím, podal vskutku reprezentačný výkon. Nesklamal ani v predchádzajúcom dueli kvalifikácie na pôde Česka, kde nastúpil ako striedajúci hráč a podieľal sa na pamätnom úspechu 2:1. Tentoraz sa po prvý raz predstavil v základnej jedenástke a po pár dotykoch s loptou si získal priazeň publika na Tehelnom poli.

Stoch bol síce kritický a objektívne na svojom výkone našiel aj chyby, ale ak si ich dáme do pomeru s vydarenými akciami, stále sa zlepšujúcim driblingom, zapájaním sa do kombinácií a presnými pasmi, sú marginálne. V istom momente si dokonca nabehol pred bránkou na dobrý center a keby mal o niekoľko centimetrov navyše, možno by „zavesil“ aj hlavou. Ako sám povedal, je futbalista a chce hrať futbal. Diváci ho za to neraz odmenili potleskom. Tým najväčším po hodine hry, keď ho tréner Vladimír Weiss stiahol z ihriska.

Devätnásťročný odchovanec Nitry sa strelecky presadil v 35. minúte, keď dal štvrtý gól svojho tímu. S Róbertom Vittekom sa myšlienkovo zhodli, presne zakombinovali na hranici šestnástky a Stoch prekonal brankára Simonciniho. Po góle sa okamžite rozbehol ku kotlu so slovenskými fanúšikmi, s ktorými sa podelil o radosť.

Zápas so San Marínom si však vybral aj svoju daň. Mladý suverén, ktorý podľa svojich slov na trávniku nikdy necíti nervozitu, má zrejme zranené trieslo a čoskoro sa bude musieť zveriť lekárom. Tí povedia, nakoľko je to vážne. Dovtedy sa budú fanúšikovia baviť len o tom, aký výborný výkon v sobotu podal a čo všetko môže Stoch v budúcnosti do­siahnuť. Nielen v klube, ale aj v reprezentácii.

debata chyba