Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľskí fanúšikovia zranili sedem policajtov

Sedem zranených policajtov, niekoľko poľských fanúšikov a podozrenie z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva, aj taká je bilancia futbalového zápasu v Bratislave medzi Slovenskom a Poľskom v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2010 do JAR.

16.10.2008 09:55 , aktualizované: 14:43
Slovensko - Poľsko Foto:
Polícia musela zasahovať medzi poľskými fanúšikmi aj počas zápasu.
debata

Situácia v meste počas dňa a pred stretnutím bola pomerne pokojná, tesne pred zápasom si však Poliaci prehodili cez plot batoh s predmetmi, ktoré boli na štadióne zakázané. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Viktor Plézel, policajtom ich odmietli odovzdať a následne na nich začali hádzať zábavnú pyrotechniku, kamene, dokonca na nich fyzicky zaútočili.

Pri útoku sa zranilo sedem policajtov, z toho štyroch museli ošetriť v nemocnici. Agresívnych fanúšikov vyviedli zo štadióna. Z útoku na verejného činiteľa je podozrivých 11 poľských fanúšikov vo veku 21 až 38 rokov. Po tomto incidente začal dav v sektore C ničiť zariadenie, ktoré hádzali na zasahujúcich policajtov. Päť najagresívnejších priaznivcov zadržali, sú podozriví z výtržníctva.

„Pri zásahu boli okrem policajtov zranení aj Poliaci, a to po použití donucovacích prostriedkov, zranili sa však aj pri bitkách medzi sebou a v tlačenici,“ uviedol Plézel. V nemocnici ošetrili troch cudzincov, o ďalších sa postarali priamo na mieste. Po zápase mali policajti situáciu v okolí štadióna pod kontrolou. O bezpečnosť sa staralo vyše sedemsto príslušníkov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície.

debata chyba