Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kibici zaplavili Bratislavu, nadávali na korupciu

Bratislava žije futbalom! Pred zápasom roka Slovensko - Poľsko boli ulice hlavného mesta plné fanúšikov a na každom kroku bolo počuť hlasité povzbudzovanie. Škoda však, že len z poľského tábora.

15.10.2008 20:01
Poľskí fanúšikovia Foto:
Poľskí fanúšikovia pred zápasom so Slovenskom zaplavili Bratislavu.
debata

Na zápas prišlo do Bratislavy vyše 5-ticíc kibicov, ktorí sú označovaní za jedných z najvernejších, no na druhej strane aj za najnebezpečnejších fanúšikov v Európe. Aj preto ulice v okolí štadióna monitorovali stovky policajtov – kukláčov, mestských policajtov či členov jazdeckej polície.

Fanúšikovia Poľska prichádzali do Bratislavy od utorka, no hlavná časť sa dostavila do Bratislavy až v deň zápasu. Od rána zaplnili podniky, ovládli centrum mesta a okolie štadióna. Polícia musela po prvý raz zasahovať proti fanúšikom na Obchodnej ulici, kde sa nevedeli zmestiť Poliaci do kože.

Vyholené poľské lebky či mikiny s nápismi hooligans bolo vidno takmer všade. Bielo-červené more „nebezpečne vyzerajúcich ľudí“ začalo o sebe dávať vedieť už niekoľko hodín pred zápasom. Okrem povzbudzovania sa kibici venovali v pokrikoch aj problémom v domácom futbale, ktorý sa topí v korupčnej afére. Na PZPN (Poľský futbalový zväz) sa nadávky valili „jedna radosť“.

A ako tipujú Poliaci výsledok zápasu? „Vyhráme 2:0! Polska, Polska,“ začal skandovať Jacek z Krakowa. Na kameru nechcel hovoriť, no mimo nej ho zaujímala okrem trasy do najbližšieho obchodu s pivom situácia na Slovensku: „Aj u vás je taká korupcia? Áno, tak potom do r..i aj s tou vašou.“

Slovenských divákov pred začiatkom zápasu bolo v okolí štadióna minimálne. Len sem-tam sa ozval známy pokrik „Slovenskó, Slovenskó, héja, héja, héja, Slovensko.“ Slovenskí ultras tak dodržali sľub a odignorovali účasť na zápase.

Poľskí fanúšikovia museli prejsť pred vstupom...
Fanúšikovia Poľska zaplavili ulice a...
+5Poľskí futbaloví fanúšikovia, ktorí prišli...
debata chyba